Energielabel

Hoe gaat het Compleet Verduurzamen adviespakket in zijn werk?

Geschreven door Joost Grijsen – op 24 augustus 2021

Het Verduurzamen Compleet pakket is ons meest complete pakket voor verduurzamingsadvies. Met dit pakket heb jij alles in handen om weloverwogen keuzes te maken met betrekking tot het verduurzamen van je woning. Je krijgt een zeer uitgebreid adviesrapport in de vorm van het Energiepaspoort inclusief interactieve rekentool. Ga je akkoord met offertes, dan regelen wij ook alles rondom de installaties. Lees snel verder over alle voordelen van het Verduurzamen Compleet pakket.


Hoe werkt Verduurzamen Compleet precies?

  1. De adviseur komt bij jou thuis en begint met een korte kennismaking

  2. Tijdens een uitgebreide woningopname bekijkt de adviseur de mogelijkheden

  3. Dan volgt een adviesgesprek over je mogelijkheden

  4. Je krijgt offertes in onze online omgeving die je daar ook kunt accorderen en een zeer uitgebreid adviesrapport met Energiepaspoort

  5. Akkoord op offerte? Dan krijg je het aankoopbedrag van het Compleet pakket terug

  6. Wij coördineren en plannen alles rondom de installaties, wij zijn je enige aanspreekpunt

  7. De Energiebespaarders bieden extra garantie op de installaties

*Wij houden rekening met alle geldende coronamaatregelen en onze adviseurs dragen er zorg voor dat woningopnames veilig plaatsvinden

Korte kennismaking

Als je het pakket Verduurzamen Simpel hebt gekozen, zal een van onze collega’s telefonisch contact met je opnemen om een woningopname in te plannen. Op de dag van de woningopname komt de adviseur bij je op bezoek. Tijdens een kopje koffie zal de adviseur eerst kort uitleggen wie De Energiebespaarders zijn en hoe wij te werk gaan. Tijdens dat gesprek is het vooral van belang dat de adviseur een duidelijk beeld krijgt van jouw wensen. Tijdens de woningopname kan de adviseur dan kijken of je wensen aansluiten bij de mogelijkheden die er zijn voor jouw huis.

De woningopname

Vervolgens bekijkt de adviseur tijdens de ronde door de woning welke van jouw wensen daadwerkelijk mogelijk zijn. Tijdens het rondje door de woning zal de adviseur bijvoorbeeld de meterkast inspecteren, eventueel de kruipruimte bekijken en nagaan of bijvoorbeeld spouw- of dakisolatie mogelijk is. Ook bekijkt hij mogelijkheden voor zonnepanelen en bekijkt hij het verwarmingssysteem (CV-ketel). Mogelijk wordt ook een en ander opgemeten om gerichte offertes te kunnen opmaken voor bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. De adviseur zal waar mogelijk ook andere duurzaamheidstips geven over hoe jij efficiënter kan omgaan met je energieverbruik, die jij eenvoudig zelf kunt toepassen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tips voor de instellingen van je CV-ketel.

Onze adviseur neemt afmetingen op van het dak voor een legplan voor zonnepanelen

Het adviesgesprek

Na de woningopname gaan jullie samen om tafel en geeft de adviseur aan welke oplossingen er geadviseerd worden en op welke volgorde het best verduurzaamd kan worden. Zo weet je ook wat je het beste als eerste kunt doen als je niet voldoende budget hebt om de gehele woning in één keer te verduurzamen. En misschien nog wel belangrijker, we adviseren ook eerlijk over wat níet mogelijk is. Als zonnepanelen bijvoorbeeld niet rendabel zullen zijn zullen wij deze niet adviseren. Zo ben jij verzekerd van eerlijk en onafhankelijk advies. Vervolgens maakt de adviseur offertes op maat op voor je woning, deze kun je binnen enkele dagen inzien in ons online portal.

Offertes in online omgeving

Je krijgt inzicht in de offertes in de online omgeving op onze website. Hier kun je de offertes rustig bekijken en krijg je meer informatie. Je kunt hier ook akkoord geven op offertes. Geef je akkoord op een offerte? Dan krijg je het aankoopbedrag van het Compleet servicepakket volledig terug! Wij werken alleen met betrouwbare, erkende installateurs. Zo ben jij ervan verzekerd dat je alleen offertes krijgt van vakbekwame installateurs en hoef jij niet zelf op zoek te gaan en te vergelijken. Wij nemen jou graag werk uit handen!

Extra voordelen van het Compleet adviespakket

Je krijgt bij het Compleet adviespakket je eigen Energiepaspoort. Door in te loggen op onze site kun je jouw Energiepaspoort bekijken. Het paspoort geeft zeer uitgebreid inzicht in jouw huidige situatie en hoeveel je kunt besparen, de kosten en terugverdientijd van verschillende mogelijke installaties. Verder krijg je onbeperkt updates van je offertes en advies. Het Energiepaspoort bevat ook een interactieve rekentool waarmee jij verschillende maatregelen tegen elkaar kunt afzetten. Je kan hier bijvoorbeeld spelen met verschillende budgetten en kijken welke oplossingen mogelijk zijn voor deze budgetten en wat het je oplevert. Zo heb jij met het Energiepaspoort de tools in handen om zelfstandig een weloverwogen keuze kan maken.

Ga je verhuizen? Dan betaal jij niets voor nieuw advies van. Zo kun jij ook je nieuwe woning zorgeloos verduurzamen met hulp van De Energiebespaarders.

Voorbeeldweergave van de interactieve rekentool in het Energiepaspoort. Hier kun je sorteren op terugverdientijd, comfort of impact en zie je de mogelijkheden voor jouw geselecteerde budget.

Wij coördineren de installaties

Heb je akkoord gegeven op een offerte? Wij nemen het geregel rondom de installaties uit handen en blijven jouw aanspreekpunt. Dat wil zeggen: wij plannen de installatie in en regelen het contact met het installatiebedrijf. Wanneer je vragen hebt, kun je die dus altijd aan ons stellen en hoef je geen contact te onderhouden met meerdere bedrijven wanneer jij meerdere installaties afneemt. Ook de facturatie verloopt via ons.

Uitgebreide garantie

Wanneer je energiebesparende producten aanschaft bij De Energiebespaarders, ben je verzekerd van een risicovrije installatie. Mocht er onverhoopt tijdens de installatie iets misgaan en kom je er met de installateur onderling niet uit, dan maak je aanspraak op de DEB Garantie. Met deze garantie zorgen wij dat een onafhankelijke partij herstelwerkzaamheden uitvoert zodat het project alsnog netjes wordt afgerond. Lees hier meer over onze uitgebreide drievoudige garantie.

Je weet nu precies wat je kunt verwachten van het Compleet adviespakket. Vraag hier het Compleet adviespakket aan en begin met energie besparen!