Energielabel

Hoe gaat het Verduurzamen Simpel pakket in zijn werk?

Geschreven door Joost Grijsen – op 24 augustus 2021

Overweeg jij om je woning te verduurzamen? Met het Verduurzamen Simpel pakket ben jij verzekerd van een snelle, efficiënte en zorgeloze verduurzaming van je woning. Een van onze adviseurs komt graag bij jou langs om te adviseren over de mogelijkheden voor jouw huis. Vervolgens krijg je offertes op maat. Ga je akkoord met offertes? Dan regelen wij ook alles rondom installaties. Benieuwd hoe dat nou precies in zijn werk gaat? Dat lees je hier!


Wat kan ik verwachten als ik het Verduurzamen Simpel pakket afneem?

  1. De adviseur komt bij jou thuis en begint met een korte kennismaking

  2. Tijdens een uitgebreide woningopname bekijkt de adviseur jouw mogelijkheden

  3. Dan volgt een adviesgesprek over je mogelijkheden

  4. Je krijgt offertes in de online omgeving die je daar ook kunt accorderen

  5. Akkoord op offerte? Dan krijg je het aankoopbedrag van het Simpel pakket terug

  6. Wij regelen vervolgens alles rondom de installaties, wij zijn je enige aanspreekpunt

  7. De Energiebespaarders bieden extra garantie op de installaties

*Wij houden rekening met alle geldende coronamaatregelen en onze adviseurs dragen er zorg voor dat woningopnames veilig plaatsvinden

Korte kennismaking

Als je het pakket Verduurzamen Simpel hebt gekozen, zal een van onze collega’s telefonisch contact met je opnemen om een woningopname in te plannen. Op de dag van de woningopname komt de adviseur bij je op bezoek. Tijdens een kopje koffie zal de adviseur eerst kort uitleggen wie De Energiebespaarders zijn en hoe wij te werk gaan. Tijdens dat gesprek is het vooral van belang dat de adviseur een duidelijk beeld krijgt van jouw wensen. Tijdens de woningopname kan de adviseur dan kijken of je wensen aansluiten bij de mogelijkheden die er zijn voor jouw huis.

De woningopname

Vervolgens bekijkt de adviseur tijdens de ronde door de woning welke van jouw wensen daadwerkelijk mogelijk zijn. Tijdens het rondje door de woning zal de adviseur bijvoorbeeld de meterkast inspecteren, eventueel de kruipruimte bekijken en nagaan of bijvoorbeeld spouw- of dakisolatie mogelijk is. Ook bekijkt hij mogelijkheden voor zonnepanelen en bekijkt hij het verwarmingssysteem (CV-ketel). In sommige gevallen wordt ook een en ander opgemeten om gerichte offertes te kunnen opmaken voor bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. De adviseur zal waar mogelijk ook andere duurzaamheidstips geven over hoe jij efficiënter kan omgaan met je energieverbruik, die jij eenvoudig zelf kunt toepassen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tips voor de instellingen van je CV-ketel.

Onze adviseur neemt een kijkje in de meterkast

Het adviesgesprek

Na de woningopname gaan jullie samen om tafel en geeft de adviseur aan welke oplossingen er voor jouw huis geadviseerd worden en op welke volgorde het best verduurzaamd kan worden. Zo weet je ook wat je het beste als eerste kunt doen als je niet voldoende budget hebt om het gehele huis in één keer te verduurzamen. En misschien nog wel belangrijker, we adviseren ook eerlijk over wat níet mogelijk is. Als zonnepanelen bijvoorbeeld niet rendabel zullen zijn zullen wij deze niet adviseren. Zo ben jij verzekerd van eerlijk en onafhankelijk advies. De adviseur maakt vervolgens offertes op maat voor je woning, die je binnen enkele dagen kunt inzien in ons online portal.

Offertes in online omgeving

Je krijgt inzicht in de offertes in de online omgeving op onze website. Hier kun je de offertes rustig bekijken en krijg je meer informatie. Je kunt hier ook akkoord geven op offertes. Geef je akkoord op een offerte? Dan krijg je het aankoopbedrag van het Simpel servicepakket volledig terug. Wij werken alleen met betrouwbare, erkende installateurs. Zo ben jij ervan verzekerd dat je alleen offertes krijgt van vakbekwame installateurs en hoef jij niet zelf op zoek te gaan en te vergelijken. Wij nemen jou graag werk uit handen!

Wij coördineren de installaties

Heb je akkoord gegeven op een offerte? Wij nemen het geregel rondom de installaties uit handen en blijven jouw aanspreekpunt. Dat wil zeggen: wij plannen de installatie in en regelen het contact met het installatiebedrijf. Wanneer je vragen hebt, kun je die dus altijd aan ons stellen en hoef je geen contact te onderhouden met meerdere bedrijven wanneer je meerdere installaties afneemt. Ook de facturatie verloopt via ons.

Uitgebreide garantie

Wanneer je energiebesparende producten aanschaft bij De Energiebespaarders, ben je verzekerd van een risicovrije installatie. Mocht er onverhoopt tijdens de installatie iets misgaan en kom je er met de installateur onderling niet uit, dan maak je aanspraak op de DEB Garantie. Met deze garantie zorgen wij dat een onafhankelijke partij herstelwerkzaamheden uitvoert zodat het project alsnog netjes wordt afgerond. Lees hier meer over onze uitgebreide drievoudige garantie.

Nu weet je precies wat je kan verwachten van het Verduurzamen Simpel pakket. Vraag hier het Verduurzamen Simpel pakket aan en begin met energie besparen!