Energielabel

Hoe verloopt een installatie in tijden van het coronavirus?

Geschreven door Joost Grijsen – op 9 april 2020

Installaties laten uitvoeren tijdens de coronamaatregelen, kan dat wel? Het is een vraag die we veel krijgen en dat is niet zo raar. De werkzaamheden van sommige onderdelen van de bouw zijn stilgelegd.

Een aantal van onze installatiepartners geven aan dat veel werk echter wél kan doorgaan, mits dit op een slimme, doordachte manier gebeurt. Installaties van zonnepanelen, isolatie en andere verduurzamingsmaatregelen zijn gewoon in te plannen en uit te laten voeren.

Voor de klant roept dit vragen op. Hoe wordt er voor veiligheid gezorgd? Kan ik in deze tijd mijn huis verduurzamen of kan ik beter even wachten? Deze vragen beantwoorden we aan de hand van de richtlijnen van Techniek Nederland en de ervaringen van onze installatiepartners en klanten.


De stappen van een installatieklus

Stap 1. Klant voorbereiden

Installateurs die bij particulieren thuis komen moeten in een zo’n veilig mogelijke omgeving kunnen werken. Daarom worden er voorafgaand aan de installatiedag een aantal zaken gecheckt met de klant.

  • Heeft de klant bezwaar tegen de verrichting van de werkzaamheden?

  • Heeft iemand in het huishouden gezondheidsklachten in relatie tot het coronavirus?

  • Behoort iemand in het huishouden tot de kwetsbare doelgroep?

Daarnaast vraagt de installateur om het huis tijdens de installatie goed te ventileren, de toiletten schoon te houden en de deurklinken meerdere malen per dag schoon te maken.


Stap 2. Ontsmetten en klus voorbereiden

Ook de uitvoerder zal voorafgaand aan de installatie voorbereidingen treffen om zo hygiënisch mogelijk te werken. Zo heeft iedere bus desinfectiezeep en worden de benodigde materialen van te voren goed schoongemaakt.

Ook in de schaftkeet of vergaderruimte van de uitvoerder worden de RIVM-maatregelen gehandhaafd. Daarnaast worden schafttijden gespreid en extra ruimte aangeboden om verspreiding te voorkomen.


Stap 3. De installateur komt bij jou thuis

Op de afgesproken datum komen de installateurs langs. Ze proberen zo goed mogelijk anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Zo reizen ze vaak los van elkaar naar een klus. Daarnaast wordt er gezorgd voor extra ventilatie in het vervoermiddel en worden de bedieningsmiddelen extra gereinigd (stuur, versnellingspook, deurklink, touchscreen etc.).

Normaal gesproken nemen de installateurs een momentje met de klant om de installatie door te lopen. Dit gesprek begint vaak met een handdruk en een kop koffie aan de keukentafel. Door de anderhalve meter maatregel is dat bijna niet mogelijk. De installateurs geven geen hand meer en reinigen hun handen voordat (en als) ze de woning betreden. Ze houden anderhalve meter afstand van de klant.

Deze klant van De Energiebespaarders liet zonnepanelen installeren tijdens de intelligente lockdown (19-03-2020)‌‌


Bekijk meer ervaringen van onze klanten.


Stap 4. De klus

Een installatie is geen 1-mans-taak. Vaak werken installateurs in teams. Installatiebedrijven hebben in deze periode vaste teams opgesteld zodat verspreiding van het virus zoveel mogelijk wordt tegengegaan.

Echter is anderhalve meter afstand houden van elkaar tijdens het isoleren van het dak of het monteren van zonnepanelen een lastige opgave. Indien minder dan anderhalve meter onvermijdbaar is, zijn de installateurs streng op RIVM hygiëne regels.

Het gereedschap wordt niet gedeeld, en materiaal, gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddel worden schoon gehouden.


Wat kan de klant doen?

De klant hoeft tijdens de klus niets te faciliteren of ondersteunen dus die kan prima weer aan het werk binnen in het huis, of aan de gang met  de kinderen. De installatie vraagt hoogstens een half uur tijd  van de klant.


Nu woning verduurzamen of beter even wachten?

Nu installatiebedrijven meer tijd hebben voor particuliere klussen, kunnen een aantal van onze partners op zeer korte termijn installeren. Op gebied van planning is er dus geen reden om de installatie uit te stellen. Daarnaast zit er geen verschil tussen de oplevering van de installatie voor en na de coronamaatregelen.

Bij De Energiebespaarders ben je sowieso verzekerd van een uitstekende oplevering en risicovrij installatie. Wij zorgen dat de installatie altijd van hoge kwaliteit is. Door middel van onze selectie, weet jij zeker dat de installateurs bekwaam zijn en hun vak goed verstaan.

Gaat er iets niet zoals gepland tijdens de installatie? Wij zorgen dat het zo snel mogelijk opgelost wordt. Geheel kosteloos. Ook na de installatie heb je bij ons recht op garantie. Deze garantie verschilt per gekozen oplossing.

Nog een leuk bijeffect: onze energieadviseurs doen nu de woningopnames vanuit hun eigen huis, waardoor er meer op een dag gepland worden dan voorheen. En daarnaast kun je de woningopname lekker plannen terwijl je toch vanuit huis werkt!.

Een lagere energierekening kan dus snel geregeld zijn, ook nu!


Bekijk hoe zo’n virtuele woningopname in zijn werking gaat.

Of vraag hier direct een virtuele woningopname aan.