Energielabel

Isoleren in de zomer klinkt gek, maar is juist slim

Geschreven door Olga Lefevere – op 16 juni 2020

De winter lijkt ver weg, en de verwarming kan langzaam uit. Het isoleren van je woning lijkt nu geen prioriteit te hebben. Maar juist nu de winterjassen weer opgeborgen zijn, is het slim om je woning te isoleren. We zetten 7 redenen op een rij waarom de zomer het uitgelezen moment is voor isolatie.

7 redenen waarom de zomer het uitgelezen moment is voor isolatie


1. Geen drukte, meteen een afspraak

Juist door het beeld dat isolatie iets voor de winter is hebben veel isolatiebedrijven het in de zomermaanden vaak minder druk dan in de winter. Dat betekent dat er korte wachttijden zijn waardoor je snel aan de slag kunt, en dus snel kunt beginnen met besparen. Bereken meteen wat bij jou thuis mogelijk is.

2. Direct energie besparen wanneer het weer kouder wordt

Wanneer de zomer voorbij is en het weer koud wordt ben jij al voorzien van goede isolatie. Door nu vast te isoleren start je meteen met besparen op de eerste koude dagen.

3. Minder kans op onvoorziene vertraging

Door de warmte in de zomer verdwijnt het vocht onder je woning. De kans dat er onvoorziene vertraging ontstaat, door bijvoorbeeld vocht in de kruipruimte dat eerst afgevoerd moet worden, wordt kleiner. Check eerst of je een kruipruimte hebt.

4. Lekker koele woning in de zomer

Wat veel mensen niet weten is dat isolatie niet alleen de warmte binnenhoudt in de winter maar ook de hitte buiten houdt in de zomer. Lees hier alles over hoe spouwmuurisolatie werkt.

5. Installatiedag in lekker weer

Bij sommige installaties van energiebesparende maatregelen is het niet handig of veilig als bewoners in de woning aanwezig zijn tijdens de installatie. Nu we een stuk vaker thuis zijn is het fijn dat in de zomer uitgeweken kan worden naar de tuin of het balkon.

6. Subsidie op isolatie

Sinds september 2019 is er subsidie beschikbaar voor isolerende maatregelen. Woningeigenaren die 2 isolerende maatregelen toepassen aan hun woning kunnen ongeveer 20% van het aankoopbedrag terugkrijgen. Deze subsidie kun je aanvragen via de ISDE-regeling.

7. Makkelijker ventileren

Zet ‘s ochtends maximaal een uur de ramen en deuren tegenover elkaar open. Zo lucht jouw woning goed door voordat het echt warm wordt buiten. Houd de ramen en deuren vervolgens de gehele dag zo veel mogelijk dicht. Lees meer over een gezond binnenklimaat.


Isolatie voor jouw woning

Kiezen voor isolatie brengt een aantal vragen met zich mee. Welke soorten isolatie zijn er, wat is het beste isolatiemateriaal en is er subsidie voor beschikbaar?

De Energiebespaarders zijn gespecialiseerd in persoonlijk en onafhankelijk advies. Anders dan andere partijen focussen wij op de wensen van de klant en adviseren wij de beste oplossingen voor energiebesparing. We bieden direct offertes aan van betrouwbare installatiepartijen die passen bij jouw wensen. Dat scheelt jou een hoop gedoe.


Advies op maat isolatie

Wat is de terugverdientijd van isolatie bij jou thuis? Wat is er mogelijk?

Vraag advies op maat aan


Nog niet uitgelezen?

* Het belang van isoleren voor een aardgasvrij gebouwde omgeving?

* Vloerverwarming effectiever met energiebesparende maatregelen.