Energielabel

Onze klanten dragen bij aan de aanplanting van o.a. een Nieuw Leembos in het Groene Woud

Geschreven door Olga Lefevere – op 29 maart 2021

Samen met onze klanten willen we een bijdrage leveren aan een gezond klimaat. Daarom hebben we een boom gepland voor iedere adviesaanvraag en voor iedere geïnstalleerde energiebesparende maatregel. Het planten van de bomen wordt gedaan door TreesforAll.


Cadeautje aan jezelf en aan de planeet

Afgelopen december kregen klanten de mogelijkheid een boom ‘cadeau te doen’ aan Nederland. Dit kon bij het aanvragen van advies en het accorderen van een offerte. Door de inzet van onze klanten wordt niet alleen woningvoorraad verduurzaamd maar wordt ook de publieke omgeving een stukje groener gemaakt.


Waarom bomen planten?

Bomen zorgen voor biodiversiteit, een gezonde bodem en leggen CO2 vast. Met één boom wordt er tussen de 22 en 31 kilo CO2 gecompenseerd. Dat is ongeveer een autorit van Amsterdam naar Düsseldorf.


Aanleg Nieuw Leembos in het Groene Woud door TreesforAll

(Tekst Treesforall)


In de Brabantse bossen van het Groene Woud komen veel soorten planten en dieren voor. Met name de zogenoemde leembossen hebben een hoge biodiversiteit. Dit hangt samen met de relatief vochtige bodems waarop ze ontstaan zijn. Leembossen zijn zeldzaam en vanuit (inter)nationaal optiek is uitbreiding en bescherming hard nodig.

Op voormalig agrarische gronden worden inheemse boomsoorten aangeplant die kenmerkend zijn voor leembossen, zoals de haagbeuk, winterlinde, zomerlinde en de fladderiep. Naast de aanleg van nieuw bos worden ook de bestaande leembossen qua vitaliteit en natuurkwaliteit versterkt. Het project heeft als doel om de biodiversiteit zowel kwantitatief als kwalitatief te versterken. Denk hierbij aan zeldzame vlinders als bont dikkopje, kleine ijsvogelvlinder en dieren zoals de boomkikker, de grauwe klauwier, de wilde kat, otter en zwarte ooievaar.

Meer lezen over dit project.


Maak ook jouw woning én Nederland een stukje groener

Wil jij ook een boom doneren aan dit project of een ander project?

  • Vind meer informatie over hoe je dit kunt doen op de site van TreesforAll.

Wil jij ook advies over hoe je jouw huis kunt verduurzamen?

  • Vraag hier een woningopname aan met een onafhankelijke energieadviseur voor advies op maat.