Energie advies nodig?

Denk je erover na om je woning te verduurzamen? Met behulp van energie advies maak je de juiste keuzes als het gaat om duurzame oplossingen. Want je woning is je belangrijkste bezit. Waar begin je mee? En wat past binnen je budget en bij jouw persoonlijke woonsituatie? Onze energie-adviseurs helpen je graag op weg. 

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten als je energie advies wil inwinnen.

De beste keuzes, met hulp van onze energie-adviseur

Waarom kiezen voor energie advies?

Er zijn heel veel mogelijkheden om energie te besparen en talloze bedrijven en producten waar je uit kunt kiezen. Maar hoe maak je de juiste keuzes?

 1. Met energie advies van Energiebespaarders krijg je compleet advies op maat inclusief offertes, voor alle mogelijke oplossingen.

 2. Na een uitgebreide woningopname door onze energie-adviseur krijg je direct advies en offertes van speciaal door ons geselecteerde installateurs. Volledig aangepast op jouw wensen en woning. Zo maak je de beste keuzes.

 3. En het mooiste: wij regelen ook alles tot en met de installatie en zelfs daarna zijn we jouw aanspreekpunt. Alles door één partij geregeld!

Hoe gaat het energie advies in zijn werk?

Onze energie-experts nemen de tijd om jou zo goed mogelijk te helpen.

Zo gaan onze energie-adviseurs te werk:

 1. We verzamelen gegevens over jouw wensen, woning en energieverbruik

 2. Onze adviseur komt langs en analyseert  in 1,5 uur je woning grondig

 3. Je gaat met hem om tafel en krijgt energie advies over duurzame oplossingen, zoals een warmtepomp, isolatie of zonnepanelen

 4. Je krijgt direct offertes op maat, op basis van je wensen, budget en de eigenschappen van je woning

 5. Akkoord op offerte? Wij regelen alles rondom installaties

Over welke oplossingen krijg ik energie advies?

Als je wil verduurzamen, zijn er verschillende mogelijkheden. Elk huis is anders, wij stellen jou in staat te kiezen voor energiebesparende oplossingen die het beste bij jouw huis passen.

Energiebesparende maatregelen die wij meenemen in het advies en installeren:

Wat kost een energieadviseur?

Dat verschilt per adviesbedrijf. Gemiddeld kost een energie advies tussen de € 100,- en € 500,-. Adviseurs hebben tijd nodig om naar de klant toe te rijden en het analyseren van de woning neemt tijd in beslag. Een woningopname kost gemiddeld anderhalf uur. Dan wordt het advies uitgeschreven en worden er offertes opgesteld.

Bij Energiebespaarders betaal je momenteel geen advieskosten. Ook profiteren? Vul dan ons formulier in onderaan deze pagina.

Wat zijn de voordelen van verduurzaming?

Je woningwaarde stijgt

Je kunt je energielabel verbeteren door energiebesparende maatregelen toe te passen. Het is bewezen dat een woning met een hoger energielabel beter wordt verkocht, vaak ook tegen een hogere prijs. 

Het is dus een investering in je toekomst! De verkoopprijs kan tot wel 4% hoger zijn als je woning een beter energielabel krijgt. Ook zonder verbeterd energielabel kan je woningwaarde flink stijgen. Als je jouw woning gaat verkopen, is de kans ook groter dat je huis sneller wordt verkocht met een beter energielabel, omdat de vraag hiernaar groeit.

Bespaar energie na ons advies 

Je bespaart enorm veel energie en daarmee co2. Wij berekenen nauwkeurig hoeveel je gaat besparen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.

Minder afhankelijk van prijsschommelingen

Als je woning is verduurzaamd, word jij minder afhankelijk van prijsschommelingen. Omdat je minder warmte verspilt doordat je woning is geïsoleerd, of omdat je minder gas verbruikt door een warmtepomp, of omdat je zelf stroom opwekt met zonnepanelen.

Vraag vrijblijvend energie advies aan

Allereerst, om welke woning gaat het?

Ingevulde adressen

Ander adres gebruiken

Ook profiteren van de voordelen van verduurzaming?

Vraag advies aan en wij helpen je op weg om energie te besparen. 

Kies ook voor een energie-adviseur van Energiebespaarders, dan helpen wij jou met onafhankelijk advies op maat. Ook verzorgen we alles rondom de installaties, tot in de puntjes. Op uitgevoerde installaties krijg je uitgebreide garantie. Mocht er iets niet naar wens verlopen, zorgen wij altijd dat het netjes wordt opgelost. 

Wij zijn altijd je enige aanspreekpunt: voor én na installatie. Bijvoorbeeld ook als je hulp nodig hebt bij het aanvragen van subsidie.

Subsidie voor verduurzaming

Wist je dat je subsidie kunt aanvragen voor het treffen van duurzame maatregelen?

Het is momenteel goedkoper om te verduurzamen omdat je gebruik kunt maken van subsidies vanuit de overheid. Zo is er bijvoorbeeld de ISDE subsidie, voor:

 • Isoleren van je woning: krijg 15% tot 30% terug (dak, muren, vloer en isolatieglas)

 • Warmtepomp tot € 5.100,- subsidie, (afhankelijk van het model)

Wij helpen ook graag met al jouw vragen over subsidies. Kijk op milieucentraal voor meer informatie over subsidies.

Ontdek hoeveel energie je kan besparen

Liever eerst een inschatting krijgen hoeveel energie je kan besparen voordat je advies aanvraagt?

Dat kan, met onze gratis Bespaarcheck. Binnen 1 minuut weet je hoeveel je kan besparen en met welke duurzame oplossingen je dit kunt doen.

Dit zeggen onze klanten

Wat mij aansprak aan de service van Energiebespaarders is dat het een aanspreekpunt is voor het verduurzamen van je gehele woning. Zonnepanelen, verwarming en isolatie kan je dan door een partij laten doen, zonder gedoe.

Bart van den Boogaard
Vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen & cv-ketel

“Het wordt voor mij als leek simpel gemaakt en teruggebracht tot de essentie. Dat vind ik erg prettig aan hun manier van werken.”

Familie Schut
Wekt energie op met zonnepanelen

“Eén centraal aanspreekpunt, heldere uitleg over de aangeboden oplossingen en veel technische kennis over wat ze adviseren.”

André van Eijk
Bespaart energie met spouwmuurisolatie
Bekijk meer verhalen van onze klanten →

Energie advies op maat voor jouw woning

Energiebespaarders is er om jou te helpen met gedegen, betrouwbaar energie advies. De voordelen op een rijtje:

 • Ons advies is onafhankelijk. We zijn niet gebonden aan één installateur of één product, wat maakt dat we keuzes kunnen maken die het beste passen bij jouw wensen en je woning.

 • Wij zijn eindverantwoordelijk en bieden daarom uitgebreide garantie. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, lossen wij het voor je op.

 • Wij verzorgen het totaalplaatje en zijn je enige aanspreekpunt. Geen gedoe met meerdere contactpersonen; Energiebespaarders begeleidt alles van begin tot eind.

Vraag nu vrijblijvend energie advies aan, we maken graag kennis!

Vraag energie advies aan

Allereerst, om welke woning gaat het?

Ingevulde adressen

Ander adres gebruiken