Warmtepomp advies nodig?

Als je overweegt om een warmtepomp te kopen, heb je vast veel vragen. Is jouw woning geschikt voor een (hybride) warmtepomp? Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning? Of misschien is het beter om eerst te beginnen met andere duurzame oplossingen? Daarom is het slim advies in te winnen, om zo veel mogelijk energie te besparen. Wij helpen je op weg, met onze slimme tools gebaseerd op jarenlange ervaring van onze warmtepomp-experts.

Werking warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame en energiezuinige oplossing om je huis mee te verwarmen. Goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, de bodem of uit het grondwater. Daarnaast kan een warmtepomp worden gebruikt voor het verwarmen van water (bijvoorbeeld om te douchen). Zo verbruik je dus minder gas, en verminder je jouw co2 uitstoot of kun je zelfs helemaal van het gas af gaan.

Meer over de werking van een warmtepomp >

Typen warmtepomp

Er zijn verschillende soorten warmtepompen en systemen. Zoals een lucht-water warmtepomp, een bodem/water-warmtepomp en een water-water warmtepomp. Sommige warmtepompen kunnen ook je woning koelen in de zomer, een mooie bijkomstigheid!

De grote verscheidenheid aan merken en typen, maken het verstandig om een expert in te schakelen om de juiste warmtepomp te kiezen voor jouw woning.

Welke warmtepomp voor jouw woning? >


Waar moet je op letten bij het kopen van een warmtepomp?

Een warmtepomp systeem kan pas geïnstalleerd worden als je woning voldoet aan een aantal voorwaarden.

 • Je woning moet voldoende geïsoleerd zijn. Voor een hybride warmtepomp kun je als stelregel aanhouden dat de spouwmuur, vloer en het dak van je huis geïsoleerd moeten zijn en er minimaal HR-++ glas in je woning moet zitten. Voor een all-electric warmtepomp geldt dat vooral woningen gebouwd na 1992 geschikt zijn.

 • Het verwarmingssysteem van je woning moet geschikt zijn voor lagere temperaturen water, omdat een warmtepomp water verwarmt op lagere temperaturen dan cv-ketels. Vloerverwarming is bijvoorbeeld geschikt.

 • Stroomvoorziening: een warmtepomp werkt op stroom. Je stroomverbruik zal dus toenemen, waardoor het slim is om eerst - of tegelijkertijd - zonnepanelen te installeren.

 • Is er voldoende ruimte in huis en ook voor een eventuele buitenunit?


Een warmtepomp is een complex product. Zo heb je twee types: een all-electric warmtepomp (waarbinnen ook verschillende typen bestaan), of een hybride warmtepomp (welke wordt gekoppeld aan je cv-ketel). 

Schakel daarom de hulp in van Energiebespaarders. Met onze slimme tools die zijn gevoed met de kennis van onze energie-adviseurs, krijg je direct een eerste warmtepomp advies in de vorm van een online overzicht van alle mogelijkheden voor een warmtepomp en een inschatting van de kosten.

Kan ik subsidie krijgen voor een (hybride) warmtepomp?

Je kunt subsidie aanvragen bij de overheid voor de aanschaf van een warmtepomp. Subsidie voor warmtepompen kan oplopen tot een bedrag van € 5.100,-. Het bedrag is afhankelijk van het type warmtepomp dat bij jou wordt geplaatst. We helpen graag om te kijken of jij hier aanspraak op maakt.

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van subsidie voor warmtepompen?

Energiebespaarders helpt je met ál je vragen, of dat nu voor of na de installatie is. Dus als je na de installatie hulp nodig hebt bij het aanvragen van de subsidie, kun je altijd contact met ons opnemen. 

We kunnen de aanvraag ook volledig voor je uit handen nemen. Onze partner Simpel Subsidie doet dit voor je. Via Energiebespaarders kan je voor een gereduceerd tarief van €49 de subsidies laten aanvragen.

Begin je verduurzaming hier

Allereerst, om welke woning gaat het?

Ingevulde adressen

Ander adres gebruiken

Warmtepomp advies van Energiebespaarders

Bij Energiebespaarders zijn we van mening dat je altijd moet kijken naar de woning in het geheel. Iedere woning is anders, welke oplossingen het beste passen verschilt per situatie. Je reis start bij het invullen van onze slimme software voor een eerste inschatting.

 1. Je vult wat gegevens in over jouw wensen en woning.

 2. Je krijgt een overzicht van mogelijkheden voor een warmtepomp en andere maatregelen inclusief prijsindicaties.

 3. Indien nodig krijg je uitgebreid warmtepomp advies of meteen gedetailleerde offertes.

 4. Ga je akkoord? We zetten de opdracht uit bij onze betrouwbare installatiepartner.

Op het advies en uitgevoerde installaties krijg je garantie, zodat je zeker weet dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd. Jouw huis is onze prioriteit.

Wat kost een volledig elektrische warmtepomp?

De kosten voor een warmtepomp kunnen sterk uiteenlopen. Er zijn veel verschillende merken en typen. Voor een warmtepomp die volledig op elektriciteit draait liggen de prijzen tussen € 6.500,- en € 19.500,-. Warmtepompen die gebruik maken van warmte uit de grond zijn duurder, doordat er diep gegraven moet worden om warmte uit de grond te kunnen halen. De prijs is dus sterk afhankelijk van het merk en type dat nodig is om jouw woning optimaal te verwarmen. Een energie-adviseur kan je helpen met het maken van de juiste keuze voor jouw huis.

Wat kost een hybride warmtepomp?

De kosten voor een hybride warmtepomp liggen tussen de € 5.000,- en € 7.000,-. Doordat deze wordt aangesloten op je cv-ketel is de hybride variant relatief goedkoop vergeleken bij volledig elektrische warmtepompen. Je hebt namelijk slechts een kleinere warmtepomp nodig. Ook hier geldt dat de prijs verschilt per type en merk hoeveel de warmtepomp kost.

Waarom kiezen voor Energiebespaarders?

 • Het warmtepomp advies is onafhankelijk

Wij zijn niet gebonden aan één productsoort of installateur dus kunnen aanbieden wat het beste bij jouw woning en wensen past, ongeacht het merk of de installerende partij.

 • Meer dan warmtepompadvies

Ook wanneer je huis niet of minder geschikt is voor een warmtepomp dan geven we dit eerlijk aan. We onderzoeken ook de mogelijkheden voor isolatie en zonnepanelen.

 • Zorgvrije installatie

Naast volledige ontzorging tijdens het proces, ben je bij ons ook altijd verzekerd van een risicovrije installatie door erkende en gecertificeerde installateurs.

Laat je ontzorgen bij de keuze voor een warmtepomp

Kortom: als het op warmtepompen aankomt, wil je ervoor zorgen dat je de beste keuzes maakt voor je woning, zonder gedoe. Je huis is tenslotte je belangrijkste bezit.

Win daarom warmtepomp advies in met de slimme adviestools van Energiebespaarders en start snel jouw verduurzamingsreis.

Dit zeggen onze klanten

“Eén centraal aanspreekpunt, heldere uitleg over de aangeboden oplossingen en veel technische kennis over wat ze adviseren.”

André van Eijk
Bespaart energie met spouwmuurisolatie

“Ik vind het erg leuk dat ik op die manier mijn ouders heb geïnspireerd om ook duurzamer te gaan leven!”

Thomas van Veldhoven
Vloerisolatie en zonnepanelen

“Ik hoefde niks te doen. Alleen een kopje koffie zetten, ze gingen meteen aan de slag.”

Familie Flohil
Spouwmuurisolatie
Bekijk meer verhalen van onze klanten →