image

Warmtepomp advies nodig?

Als je overweegt om een warmtepomp te kopen, heb je vast veel vragen. Is jouw woning geschikt voor een (hybride) warmtepomp? Welke warmtepomp past het beste bij jouw woning? Of misschien is het beter om eerst te beginnen met andere duurzame oplossingen? Daarom is het altijd slim om te beginnen bij uitgebreid advies. Wij helpen je op weg.

Warmtepomp advies aanvragen

image

Werking warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame en energiezuinige oplossing om je huis mee te verwarmen. Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, de bodem of uit het grondwater. Daarnaast kan een warmtepomp worden gebruikt voor het verwarmen van water (bijvoorbeeld om te douchen). Zo verbruik je dus minder gas, en verminder je jouw co2 uitstoot of kun je zelfs helemaal van het gas af gaan.

Meer over de werking van een warmtepomp >

image

Typen warmtepomp

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, zoals een lucht-water warmtepomp, een bodem/water-warmtepomp en een water-water warmtepomp. Sommige warmtepompen kunnen ook je woning koelen in de zomer, een mooie bijkomstigheid!

De grote verscheidenheid aan merken en typen, maken het verstandig om een expert in te schakelen om de juiste warmtepomp te kiezen voor jouw woning.

Welke warmtepomp voor jouw woning? >

Waar moet je op letten bij het kopen van een warmtepomp?

Een warmtepomp kan pas geïnstalleerd worden als je woning voldoet aan een aantal voorwaarden.

 • Je woning moet voldoende geïsoleerd zijn. Voor een hybride warmtepomp kun je als stelregel aanhouden dat de spouwmuur, vloer en het dak geïsoleerd moeten zijn en er minimaal HR-++ glas in je woning moet zitten. Voor een all-electric warmtepomp geldt dat vooral woningen gebouwd na 1992 geschikt zijn.

 • Het verwarmingssysteem van je woning moet geschikt zijn voor lagere temperaturen water, omdat een warmtepomp water verwarmt op lagere temperaturen dan cv-ketels. Vloerverwarming is bijvoorbeeld geschikt.

 • Stroomvoorziening: een warmtepomp werkt op stroom. Je stroomverbruik zal dus toenemen, waardoor het slim is om eerst - of tegelijkertijd - zonnepanelen te installeren.

 • Is er voldoende ruimte in huis en ook voor een eventuele buitenunit?

Een warmtepomp is een complex product. Zo heb je twee types: een all-electric warmtepomp (waarbinnen ook verschillende typen bestaan), of een hybride warmtepomp (welke wordt gekoppeld aan je cv-ketel). 

Laat daarom een energie-adviseur bij jou thuis langskomen voor warmtepomp advies op maat. Zo weet je zeker dat je de beste oplossing kiest, die goed bij jouw persoonlijke woonsituatie past.

image

Kan ik subsidie krijgen voor een (hybride) warmtepomp?

Je kunt subsidie aanvragen bij de overheid voor de aanschaf van een warmtepomp. Dit kan oplopen tot een bedrag van € 5.100,-. Het bedrag is afhankelijk van het type warmtepomp dat bij jou wordt geplaatst. We helpen graag om te kijken of jij hier aanspraak op maakt.

image

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van subsidie?

Energiebespaarders helpt je met ál je vragen, of dat nu voor of na de installatie is. Dus als je na de installatie hulp nodig hebt bij het aanvragen van de subsidie, kun je altijd contact met ons opnemen. 

We kunnen de aanvraag ook volledig voor je uit handen nemen. Onze partner Simpel Subsidie doet dit voor je. Via Energiebespaarders kan je voor een gereduceerd tarief van €49 de subsidies laten aanvragen.

Fijn dat we je mogen helpen met het verduurzamen van jouw woning! Vul hieronder je gegevens in om het huisbezoek in te plannen.

Allereerst, om welke woning gaat het?

Ingevulde adressen

Ander adres gebruiken

Warmtepomp advies van Energiebespaarders

Bij Energiebespaarders zijn we van mening dat je altijd moet kijken naar de woning in het geheel. Iedere woning is anders, welke oplossingen het beste passen verschilt per situatie. Daarom doen we eerst een uitgebreide analyse bij jou thuis. Dat gaat zo:

 1. Vooraf verzamelen we jouw wensen, informatie over je woning en je budget.

 2. De adviseur komt langs en loopt in 1,5 uur uitgebreid door de woning: van de kruipruimte tot aan het dak. Indien nodig kijken we zelfs met een camera in je spouwmuur om te zien of en hoe deze is geïsoleerd.

 3. Je krijgt bij jou aan tafel direct advies en offertes op maat uitgebracht voor bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen of isolatie.

 4. Ga je akkoord? Wij coördineren alles met de installateurs en zijn je enige aanspreekpunt.

Op het advies en uitgevoerde installaties krijg je garantie, zodat je zeker weet dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd. 

Waarom kiezen voor Energiebespaarders?

 • Advies is onafhankelijk

Wij zijn niet gebonden aan één productsoort of installateur dus kunnen aanbieden wat het beste bij jouw woning en wensen past, ongeacht het merk of de installerende partij

 • Meer dan warmtepompadvies

Ook wanneer je woning niet of minder geschikt is voor een warmtepomp dan geven we dit eerlijk aan. We onderzoeken ook de mogelijkheden voor isolatie en zonnepanelen.

 • Zorgvrije installatie

Naast volledige ontzorging tijdens het proces, ben je bij ons ook altijd verzekerd van een risicovrije installatie door erkende en gecertificeerde installateurs.

image
image

Laat je ontzorgen

Kortom: als het op warmtepompen aankomt, wil je ervoor zorgen dat je de beste keuzes maakt voor je woning, zonder gedoe. Je huis is tenslotte je belangrijkste bezit.

Vraag daarom warmtepomp advies op maat aan van Energiebespaarders en laat je ontzorgen.

Vraag warmtepomp advies aan

Dit zeggen onze klanten

Wat mij aansprak aan de service van Energiebespaarders is dat het een aanspreekpunt is voor het verduurzamen van je gehele woning. Zonnepanelen, verwarming en isolatie kan je dan door een partij laten doen, zonder gedoe.
Customer
Bart van den Boogaard
Vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen & cv-ketel
“Het is een groep leuke jonge mensen en ze hebben een enorme drive. Ze zijn deskundig en geven adviezen die hout snijden.”
Customer
Familie van den Broek
Zonnepanelen
“Het wordt voor mij als leek simpel gemaakt en teruggebracht tot de essentie. Dat vind ik erg prettig aan hun manier van werken.”
Customer
Familie Schut
Wekt energie op met zonnepanelen
Bekijk meer verhalen van onze klanten →