Energiebespaarders logoGemeente Druten
Gemeente Druten

Wijkaanpak Isolatie Druten

Zoals in de brief genoemd, werkt de gemeente Druten samen met Energiebespaarders om uw wijk duurzamer te maken. We willen dit graag doen door uw advies op maat te geven over energiebesparende maatregelen in uw woning en u een isolatiesubsidie aan te bieden.

Ontvang een gratis adviesgesprek en begeleiding t.w.v. €189

  • Vul uw postcode en huisnummer in om kosteloos advies en begeleiding aan te vragen.
  • Er komt een adviseur bij u langs. U weet na dit bezoek welke maatregelen u kunt nemen om energie te besparen in huis.
  • U kunt deze maatregelen, indien gewenst, direct laten uitvoeren via Energiebespaarders.
  • We kijken ook of u recht hebt op de speciale subsidie om de maatregelen uit te voeren. Deze kan oplopen tot €1.600.

Vul hier uw postcode en huisnummer in om te beginnen.

Ingevulde adressen

Ander adres gebruiken

In opdracht van de gemeente Druten
Vind geschikte offertes en installateurs

Wat doet Energiebespaarders voor mij?

Energiebespaarders helpt woningeigenaren hun weg te vinden in de drukke markt van mogelijkheden, leveranciers en installateurs. Wij geven kwalitatief, persoonlijk advies met bijbehorende offertes en nemen het coördineren van installaties uit handen. Daarbij bieden we de beste garanties en verzorgen subsidieaanvragen en andere nazorg.

Kortom, wij ondersteunen maar jij blijft in de bestuurdersstoel. Dat is wat wij noemen duurzaam wonen zonder gedoe.

KlantenVertellen
9,0
klantenvertellen
100 beoordelingen

Bespaarcheck

De Bespaarcheck geeft razendsnel inzicht in de verschillende mogelijkheden van energiebesparing in uw woning. Deze check is gratis en vrijblijvend.

Doe de Bespaarcheck →
Vrouw die een online Bespaarcheck invult
Onze adviseur geeft thuis advies

Afspraak met adviseur

Onze adviseur komt bij u thuis en maakt een duidelijk stappenplan voor wat er mogelijk is in uw woning. U betaalt hier niets voor, dat heeft de gemeente al gedaan.

Maak een afspraak →

Offertes vergelijken

De offertes zullen in uw account verschijnen zodat u een vergelijking kunt maken en de meest geschikte offerte kunt kiezen en goedkeuren. De adviseur zal deze verder toelichten en u helpen deze te vergelijken.

Er worden offertes besproken en vergeleken
De isolatie wordt aangebracht

Installatie en nazorg

Energiebespaarders regelt ook de coördinatie van de installatie(s). De installateur neemt contact met u op om een geschikte datum te vinden. Verder verloopt het contact en proces via Energiebespaarders.

Niet wat u zoekt? U kunt ook kiezen voor een DIY aanpak. Dit betekent dat u zelf aan slag gaat. Onze adviseurs kunnen u advies geven over de materialen en eventueel verwijzen naar www.doehetzelfdoehetduurzaam.nl. U declareert zelf uw materiaal bij de gemeente. Achteraf ontvangt u de subsidie. Via het projecttelefoonnummer of het spreekuur is Energiebespaarders beschikbaar voor vragen.

Heeft u offertes aangevraagd bij andere bedrijven en wilt u hulp met het vergelijken van deze offertes? Stuur ze dan op naar offertevergelijking@energiebespaarders.nl.

Voeg de verschillende offertes en uw telefoonnummer toe aan de e-mail, dan nemen wij contact met u op om te helpen met het maken van een keuze.

Subsidies

Isolatiesubsidie vanuit Druten

Er zijn een aantal criteria die gesteld worden aan het verkrijgen van de isolatiesubsidie (die op kan lopen tot €1.600!):

  • WOZ-waarde onder de NHG grens van €362.000 (uw WOZ-waarde kunt u hier opzoeken)
  • Een woning gebouwd vóór 1992
  • Twee of meer niet of slecht geïsoleerde delen van de woning. Dit betreft de vloer en bodem, de gevel (waaronder de spouw), het dak, de zolder- en vlieringvloer en de ramen (het glas).

Komt u in aanmerking en wilt u de subsidie aanvragen?

Vraag aan via de site van de gemeente →

Is uw aanvraag voor de subsidie goedgekeurd? Dan wordt deze direct bij het uitschrijven van de offerte van het totaalbedrag afgetrokken.

ISDE subsidie achteraf

Naast de isolatiesubsidie van de gemeente is er ook een subsidie die u achteraf kunt ontvangen voor isolatie: de ISDE-subsidie. Deze subsidie is ook beschikbaar wanneer u zelf installateurs inschakelt of zelf de installatie uitvoert. Voor hulp met het aanvragen van deze subsidie verwijzen wij naar Simpel Subsidie. Tegen betaling helpen zij met het regelen van subsidie. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het afbetalen van de lening of het investeren in een tweede duurzame maatregel. Mocht u via Energiebespaarders installaties laten uitvoeren, kunnen zij u ook helpen met het aanvragen van de ISDE subsidie.

Financieel advies en lening

Als de financiering niet lukt, kunt u tegen betaling financieel advies inwinnen van een door ons aangesteld financieel adviseur (Thomas van Zadelhoff) aangemeld bij De Hypotheekshop in Wijchen. We verwijzen u door naar De Hypotheekshop. Die kan u helpen met het aanvragen van een rentevrije lening van Het Nationaal Warmtefonds of een uitbreiding op uw hypotheek.

Naast een lening van het warmtefonds is er ook een gemeentelijke lening mogelijk die u kunt aanvragen op de pagina Toekomstbestendig Wonen Lening voor de gemeente Druten.

Wij geven buurten en haar bewoners één plek voor het hele besparingsproces. Van informatie en advies, tot aan coördinatie en uitvoer van de maatregelen.