Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Veruit de meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Hoe geschikt jouw dak voor zonnepanelen is, hangt af van een aantal factoren. Om snel te bepalen of het überhaupt zin heeft om je te verdiepen in zonnepanelen kun je de volgende vragen doorlopen:

Oriëntatie

Heb je een dakoppervlak op het zuiden, zuid-westen of zuid-oosten?

Beschikbaar dakoppervlak

Is het beschikbare dakoppervlak 15 vierkante meter of meer? Ter vergelijking, dit is ongeveer zo groot als de oppervlakte van een voetbal goal.

Schaduwvorming

Heb je weinig of geen last van schaduw (bijvoorbeeld door bomen) of slagschaduw (bijvoorbeeld door een schoorsteen), zodat minder dan 50% van het dakoppervlak in de schaduw ligt?

Heb je op alle vragen “ja” kunnen antwoorden? Dan is jouw dak waarschijnlijk zeer geschikt voor zonnepanelen! De staat van het dak moet dan uiteraard wel in orde zijn. Moest je “nee” antwoorden op één of meerdere vragen? Niet getreurd, er zijn nog steeds mogelijkheden!

Wil je weten hoe geschikt jouw dak precies is voor zonnepanelen? Doe dan de Bespaarcheck en vraag een energierapport aan of bespreek direct jouw wensen en situatie met een expert van De Energiebespaarders.