Energielabels

Hier lees je alles wat je moet weten rondom energielabels.

Krijg ik na het advies ook een energielabel voor mijn woning?

Een energielabel is tegenwoordig verplicht wanneer je een woning wil verkopen, verhuren of als een woning wordt opgeleverd.

Bij het toekennen van een energielabel komt heel veel kijken. Dit vergt een uitgebreidere woningopname. In de woningopname die Energiebespaarders doet wordt gekeken welke oplossingen het beste bij je wensen en de woning passen. Onze expertise is niet toegespitst op het toekennen van energielabels. Wij kunnen dan ook geen energielabels afmelden.

Bij een energielabel opname moeten er nauwkeurige metingen gedaan worden met speciale apparatuur. Deze opname duurt ook ongeveer 1,5 a 2 uur. Zo worden bijvoorbeeld oppervlaktes gemeten, of RC-waardes van onder andere het isolatieglas en dergelijke te bepalen. Al deze opgenomen gegevens worden verwerkt en naderhand wordt het juiste energielabel toegekend.

Onze expertise ligt in het advies over energiebesparende oplossingen, niet in het toekennen van energielabels. Daarom werken wij hiervoor samen met een partner, woningkeuren. Indien je graag een energielabel wilt voor je woning, verwijzen wij je graag naar hen door.

Let op: het aanvragen van een energielabel is een klus die veel tijd en meet- en uitzoekwerk vergt voor de labeladviseur. De kosten hiervoor liggen rond de € 300,- tot € 500,-.

Welk energielabel heeft mijn woning?

Je kunt je energielabel eenvoudig controleren in onze bespaarcheck.

Voer je adres in in de Bespaarcheck en je ziet direct het toegekende energielabel van jouw woning.