Offerte onder voorbehoud van financiering

Wat is een offerte onder voorbehoud van financiering?

Niet iedereen heeft zomaar genoeg geld voor de verduurzaming van hun woning op de plank liggen. Er moet in dat geval eerst nog een vorm van financiering geregeld worden, bijvoorbeeld via een lening. Om een lening aan te vragen, dien je eerst inzicht te krijgen in hoeveel geld je nodig hebt om de verduurzaming van jouw woning te bekostigen. Als je weet hoe veel de energiebesparende maatregelen die jij wilt laten installeren kosten, dan kun je het leningbedrag daarop aanpassen. Met een offerte onder voorbehoud van financiering kunnen wij je daarmee helpen. Dit betekent dat je akkoord geeft op de offerte, waarbij je vervolgens de ruimte krijgt om eerst de financiering rond te krijgen met een eventuele geldverstrekker.

Hoe vraag ik een offerte onder voorbehoud van financiering aan?

Nadat door ons advies is uitgebracht na een woningopname, krijg je offertes op maat voor de duurzame maatregelen die jij wenst. Indien je eerst nog de financiering rond moet krijgen, kun je bij ons aangeven dat je dit eerst moet regelen voordat de installaties doorgang kunnen vinden. Onze adviseur zal vervolgens offertes onder voorbehoud van financiering voor je opstellen.

Wat gebeurt er na het ontvangen van een offerte onder voorbehoud van financiering?

Wanneer je aangeeft dat je eerst de financiering rond moet krijgen ontvang je van ons offertes onder voorbehoud van financiering. Deze kun je vervolgens meenemen naar een mogelijke geldverstrekker. De offerte dient als basis om een lening mee aan te vragen.

De adviseur zal na enige tijd weer contact met je opnemen om te checken of je de financiering rond hebt gekregen. Je mag het ons natuurlijk ook altijd zelf laten weten indien je akkoord hebt gekregen op de benodigde financiering.

Welke voorwaarden gelden er voor een offerte onder voorbehoud van financiering?

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op offertes o.v.v. financiering:

  • De prijs op offertes onder voorbehoud van financiering ligt voor 14 dagen vast (net als op onze andere offertes)

  • Onze verkoopprijzen zijn onderhevig aan marktinvloeden. Dat betekent bijvoorbeeld dat als de inkoopprijzen bij onze partners stijgen, de prijzen op uitgebrachte offertes ook kunnen stijgen. Daarom adviseren we hier altijd rekening mee te houden bij het regelen van financiering. Als de financiering niet op tijd rond is, dan zou het kunnen zijn dat je offerte in prijs is verhoogd.

  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van de financiering bij een geldverstrekker. Wij helpen je natuurlijk graag met een prijsindicatie van de duurzame maatregelen die je wilt treffen. Deze kun je gebruiken voor de aanvraag van je financiering. We hebben de mogelijkheden voor financiering op een rijtje voor je gezet in dit artikel.

  • Mocht je na het aanvragen van een offerte onder voorbehoud van financiering toch af willen zien van de overeenkomst, hanteren wij onze standaard annuleringsvoorwaarden

Waar moet ik op letten als ik de financiering ga aanvragen?

De energiemarkt is in deze tijden wispelturig. Materiaaltekorten, personeelstekorten en stijgingen in de vraag naar producten zorgen ervoor dat de prijzen stijgen. Dat betekent ook dat wij in sommige gevallen noodgedwongen onze prijzen moeten verhogen. We adviseren daarom altijd om een iets ruimere financiering aan te vragen dan de prijsindicatie die voortkomt uit de woningopname. Zo weet je zeker dat je voldoende budget hebt, mochten de prijzen in de tussentijd onverhoopt stijgen.

We adviseren daarom om altijd ongeveer 20% extra budget aan te vragen bij de geldverstrekker. Dan weet je zeker dat je ruim voldoende financiële ruimte hebt om de gewenste energiebesparende maatregel(en) te financieren.

Wat gebeurt er als ik de financiering rond heb?

Je kunt ons laten weten dat je de financiering rond hebt gekregen. Dit kun je doen in de offerte in je persoonlijke account. Log in op je account en ga naar de offerte waar het om gaat onder het kopje 'Mijn offertes'. Klik vervolgens op de knop 'Ja, de opdracht kan worden uitgevoerd'. Je moet wel eerst de voorwaarden lezen en daar akkoord mee gaan. Je kunt ook de adviseur bellen en het aan hem doorgeven, dan regelt hij het voor je.

Als je de financiering niet binnen 14 dagen na ontvangst van de offerte o.v.v. financiering hebt, zal je offerte worden vernieuwd. Het kan dan zijn dat de prijzen op de offerte zijn gewijzigd. Bij deze vernieuwde offerte hoort vanzelfsprekend ook een nieuw akkoord. Je zit dus nergens aan vast.

Wat gebeurt er als ik de financiering niet rond kan krijgen?

Als je de financiering niet toegekend krijgt van de hypotheek- of andere geldverstrekker zal/zullen de uitgebrachte offerte(s) desgewenst komen te vervallen. Daar zitten geen andere kosten of verplichtingen aan verbonden van jouw kant. Een uitzondering hierop is een reeds ingeplande installatie of technische controle. Hiervoor zullen onze gebruikelijke voorwaarden en eventuele kosten van toepassing zijn. In de praktijk komt dit vrijwel niet voor.