Subsidies

Hier lees je alles rondom subsidies. Welke subsidies zijn er, kom je in aanmerking, hoe vraag je ze aan.

Kan ik Energiebespaarders de subsidieaanvraag laten doen?

Wij kunnen de aanvraag helaas niet voor je doen. Je kunt je ISDE subsidie wel heel gemakkelijk regelen via onze partner Simpel Subsidie. De voordelen:

 • Geen uitzoek- en regelwerk voor je subsidie

 • Wees zeker van een correct uitgevoerde subsidie aanvraag

 • Via ons betaal je € 49,- (i.p.v. € 85,-)

Als je hier gebruik van wilt maken, kun je eenvoudig inloggen in je account en daar de Simpel Subsidie aanvraag indienen. Je hoeft enkel te zorgen dat je de juiste informatie aanlevert, dan regelt Simpel Subsidie de rest.

Hoe vraag ik subsidie aan?

Als de installatie is voltooid dan kun je de subsidie aanvragen. Voor isolatie kun je dat hier doen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het RVO. Je hebt daarvoor o.a. een meldcode nodig en je moet aanvullende informatie over de installatie invullen. Met deze meldcode kan de overheid zien welke isolatie er is geplaatst. Deze code ontvang je van Energiebespaarders en is terug te vinden op je factuur. Staat de meldcode niet op je factuur, neem dan contact met ons op.

Tot slot is het belangrijk om foto's te uploaden van de installatie. Meestal maakt de installateur ook zelf foto's maar het is altijd verstandig dit voor de zekerheid ook zelf te doen. De volgende foto's zijn benodigd:

 1. De auto van de installateur voor de deur.

 2. De installateur bezig met de installatie.

 3. Het materiaal dat geïnstalleerd gaat worden.

Je kunt je ISDE subsidie ook gemakkelijk regelen via onze partner Simpel Subsidie.

Als je hier gebruik van wilt maken, kun je eenvoudig inloggen in je account en daar de Simpel Subsidie aanvraag indienen. Wij regelen de rest!

Kan ik subsidie krijgen voor een warmtpomp?

Voor de aanschaf van een warmtepomp kan je gebruik maken van de landelijke subsidieregeling isolatie (ISDE regeling). Vaak hebben ook gemeenten en provincies lokale subsidiepotjes beschikbaar. Zonde als je hiervan niet op de hoogte bent, kijk daarom op de Energiesubsidiewijzer of er subsidies worden vergeven in jouw gemeente of provincie! Meer lezen over subsidie voor warmtepompen.

Voor welke maatregelen kan ik subsidie aanvragen?

Je kunt subsidie aanvragen voor de onderstaande vijf energiebesparende maatregelen:

 1. Spouwmuurisolatie

 2. Isolatie van muren, bijvoorbeeld met een voorzetwand aan de binnenzijde of aan de buitenzijde van de woning

 3. Dakisolatie of isolatie van je zoldervloer

 4. Vloerisolatie of de isolatie van de bodem

 5. Isolerend glas (HR++ of triple glas), kozijnen of een isolerende deur

Om de hogere subsidie te krijgen (waarmee je tot 30% subsidie krijgt in tegenstelling tot 15% bij uitvoer van slechts één maatregel) kun je één van bovenstaande oplossingen ook combineren met een warmtepomp, zonneboiler of een warmtenet-aansluiting.

Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Er gelden voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje.

Allereerst goed om te weten welke subsidies je kunt aanvragen:

 • Bij twee of meer isolatiemaatregelen (binnen een jaar uitgevoerd) krijg je ongeveer 30 procent van de kosten terug

 • Bij één isolatiemaatregel krijg je gemiddeld 15 procent van de kosten terug

Voorwaarden

 1. Je bent eigenaar van de woning en woont er ook echt zelf (je hebt de woning niet verhuurd)

 2. De isolatie laat je door een bedrijf uitvoeren (je doet het niet zelf)

 3. Het materiaal dat wordt gebruikt, heeft een hoge isolatiewaarde (check de Maatregelenlijsten van RVO voor de goedgekeurde materialen en diktes)

 4. Er worden voldoende vierkante meters geïsoleerd

 5. Per maatregel krijg je een bedrag per vierkante meter. Dat bedrag is hoger als je twee of meer maatregelen treft

 6. De regeling geldt niet voor nieuwbouwwoningen (ook niet voor een aanbouw). De regeling geldt alleen voor bestaande woningen

 7. De subsidie moet worden aangevraagd na installatie, binnen 24 maanden na uitvoering en betaling van de eerste maatregel

 8. Je mag vaker subsidie aanvragen voor een woning, mits het om andere maatregelen gaat

Wat is een meldcode?

Wanneer je isolerende maatregelen treft en daarvoor subsidie wilt aanvragen, heb je een meldcode nodig. Met deze code kan de overheid zien welke maatregelen je hebt getroffen.

Deze vermelden wij altijd op je factuur. Het kan wel eens voorkomen dat de meldcode er niet op staat, neem dan contact met ons op, dan vragen wij de meldcode voor je op.

De meldcode is een KA nummer. Daarmee wordt aangegeven welke tot welke categorie de maatregel behoort (bijvoorbeeld dakisolatie, spouwmuurisolatie) en wat de minimale Rd-waarde daarvan is. Ook geeft het de materiaalsoort aan en de minimale dikte die het betreft.

De meldcode zorgt ervoor dat je aanvraag sneller wordt afgehandeld. In principe is het mogelijk om de aanvraag doen zonder de meldcode, maar dat geeft een hoop extra werk en het zal langer duren voordat je aanvraag is afgehandeld. Stuur deze dus altijd mee om verzekerd te zijn van een snelle afhandeling.

Waar moet ik op letten als ik subsidie wil aanvragen?

Voordat je subsidie gaat aanvragen, geven je alvast wat belangrijke tips:

 • Check vooraf altijd goed de voorwaarden, zodat je zeker weet of je in aanmerking komt

 • Een andere belangrijke tip: maak foto's tijdens de installatie. Deze moet je namelijk later uploaden. De installateur moet dit in principe doen maar het kan voorkomen dat het vergeten wordt of lang duurt voordat ze het toesturen, dus dan is het handig als je deze ook zelf maakt.

 • Zorg dat je de subsidie aanvraagt binnen 12 maanden na uitvoering (als je 2 of meer maatregelen laat treffen moet de aanvraag alsnog worden gedaan binnen 12 maanden na de uitvoer van de eerste installatie)

 • Wanneer je twee isolerende maatregelen treft, of één isolatiemaatregel in combinatie met een (hybride) warmtepomp, kun je 30% subsidie krijgen. In het geval van slechts 1 maatregel is de subsidie 15%, dus het is verstandig om te kijken of je 2 of meer maatregelen kunt treffen

Hoe werkt Simpel Subsidie?

Het aanvragen van subsidie kan best ingewikkeld zijn. Daarom kun je dit eenvoudig uitbesteden aan onze partner Simpel Subsidie.

Waarom Simpel Subsidie?

Het aanvragen van subsidie is niet zo simpel als je wellicht zou verwachten. Een fout in je aanvraag kan maanden vertraging opleveren. Je wil natuurlijk de subsidie het liefst zo snel mogelijk ontvangen. Door Simpel Subsidie in te schakelen bespaar je jezelf een hoop werk en wordt alles snel en gemakkelijk geregeld.

Hoe werkt Simpel Subsidie?

Via Energiebespaarders kun je jouw ISDE subsidie eenvoudig laten regelen door Simpel Subsidie. Via Energiebespaarders betaal je slechts € 49,- en nemen zij het aanvragen van subsidies volledig uit handen.

Met behulp van slimme software zorgen zij dat je subsidie snel, makkelijk en tegen een goede prijs wordt aangevraagd.