Appartment of Vereniging van Eigenaren (VvE) verduurzamen

Hoe verduurzaam je als je in een appartement woont of als je woning onderdeel is van een VvE?

Is het mogelijk om via Energiebespaarders een appartement of VVE te verduurzamen?

Voor het helpen van een appartementen is eerst een nadrukkelijk akkoord van de Vereniging van Eigenaars (VvE) nodig om stappen te ondernemen. Om die reden nemen we niet alle aanvragen van appartementen of woningen in een VvE direct in behandeling.

Akkoord van de VvE

Vraag het bestuur om dit op de agenda van de Algemene Ledenvergadering te zetten en gebruik de VvE Campagnebox voor ondersteuning. Voor VvE's met 8 appartementen of meer is een Maatwerk Energierapport verplicht. Het Energieloket van VvE Belang en de Vereniging Eigen Huis helpen je hierbij.

Heb je al een akkoord van de VvE, laat het ons weten via de chat, dan kunnen we je aanvraag alsnog in behandeling nemen.Hoe regel ik subsidie of financiering voor de verduurzaming van mijn VvE of Appartement?

De Subsidieregeling verduurzaming voor VvE's (SVVE) biedt subsidie voor energieadvies en verduurzamingsmaatregelen. VvE’s kunnen ook een Energiebespaarlening aanvragen bij het Warmtefonds.

Wat valt er onder gemeenschappelijk bezit in een VvE?

Besluiten van de VvE zijn nodig voor gezamenlijke isolatie en het plaatsen van zonnepanelen. Aantrekkelijke subsidies zijn beschikbaar voor investeringen in energiezuinige maatregelen.

Hoe kan ik zelf al beginnen met het verduurzamen van mijn Appartement of VvE?

Ga niet wachten, maar investeer in zuinige apparaten en led-lampen. Let op verwarmingsgebruik, douche maximaal 5 minuten en plaats een waterbesparende douchekop. Afhankelijk van VvE-afspraken kun je zelf HR++ glas of vacuümglas in bestaande kozijnen plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Verduurzamingsadvies

Lees alles wat je moet weten over ons advies. Hoe bereid je je voor op het bezoek van onze adviseur, welke stappen doorloop je in ons adviesproces en meer.