Doorlooptijden

Is het verstandig nu een van deze producten te kopen ondanks de lange doorlooptijden?

Het verduurzamen van je woning is altijd slim om te doen. Het is alsnog verstandig om nu een warmtepomp of zonnepanelen aan te schaffen, ondanks lange doorlooptijden. Je kan beter alvast een plekje in de rij bemachtigen dan dat je op een later moment weer achteraan moet aansluiten. De verwachting is dat de hoge energieprijzen voorlopig zullen aanhouden. Dus hoe langer je wacht, hoe langer het duurt voordat je de warmtepomp in huis hebt. En anderzijds: hoe eerder je begint, hoe eerder je straks kunt beginnen met besparen.

Je hebt de energiebesparende oplossingen ook een stuk sneller terugverdiend dan voorheen, door de hogere prijzen. Dat maakt dat het zeker loont om te verduurzamen. Verder heeft verduurzaming een positief effect op je woningwaarde, zeker als je jouw energielabel weet te verbeteren.

Als je er nu voor kiest om niet te verduurzamen, kan dit ook juist betekenen dat je later een hogere prijs betaalt. Door stijgende vraag heb je kans dat energiebesparende maatregelen nog verder in prijs stijgen, dus dat kun je maar beter voor zijn.

Hoe lang duurt het voordat de installatie van mijn product(en) plaatsvindt na akkoord op offertes?

Leveringsproblemen zorgen voor langere wachttijden bij installateurs

Na akkoord van offertes wil je natuurlijk dat je product zo snel mogelijk wordt geïnstalleerd. Fabrikanten leveren momenteel echter slechts een fractie uit van wat installatiebedrijven vragen, waardoor er momenteel weinig tot geen installaties worden ingepland. Installatiebedrijven willen eerst garanderen dat ze de juiste producten in huis hebben voordat er een afspraak gemaakt wordt. Dit speelt voornamelijk voor warmtepompen, zonnepanelen en isolatieglas.

Hoe zit het met doorlooptijden?

Installateurs kampen momenteel met leveringsproblemen en personeelstekorten. Het is op dit moment lastig om te zeggen wanneer er een installatiedatum ingepland kan worden voor installaties. Dit kan een kwestie van weken zijn, maar ook van maanden. Dit is helaas iets waar alle leveranciers van zowel zonnepanelen als (hybride) warmtepompen op dit moment mee te maken hebben.

Levertijden zonnepanelen

  • De vraag naar zonnepanelen is de laatste tijd enorm veel groter geworden dan het aanbod.

  • Chiptekorten zorgen voor een tekort aan omvormers. Zonder omvormers werkt je zonnestroomsysteem niet.

  • De gemiddelde wachttijd in de markt is nu 4 - 9 maanden.

Doorlooptijden (hybride) warmtepomp

We krijgen veel vragen over de levertijden van warmtepompen. Door de enorme stijging in vraag naar warmtepompen zijn er tekorten ontstaan.

Dit betekent dat de doorlooptijden van een warmtepomp zijn opgelopen tot tussen de 9 en 18 maanden. Dit verschilt per type en merk. Wij houden je proactief op de hoogte van levertijden wanneer je een warmtepomp via ons aanschaft.

Voordelen van het aanschaffen van een warmtepomp via Energiebespaarders

  • We blijven  elke dag checken of er spullen leverbaar zijn vanuit verschillende bronnen. Als tussenpartij schakelen we met verschillende installateurs en fabrikanten waardoor onze positie in de wachtrij vaak gunstig is

  • Onze collega’s blijven zich dagelijks maximaal inzetten om de beschikbare installatiecapaciteit te koppelen aan de beschikbare producten om zo snel mogelijk een installatiedatum voor je te realiseren, voor dezelfde prijs

Isolatieglas

Ook voor het plaatsen van isolatieglas gelden langere looptijden. Deze kunnen oplopen tot 6 maanden.