Verduurzamingsadvies

Lees alles wat je moet weten over ons advies. Hoe bereid je je voor op het bezoek van onze adviseur, welke stappen doorloop je in ons adviesproces en meer.

Wat houdt verduurzamingsadvies in?

Iedere woning is uniek, dus bij verduurzaming is het belangrijk dat je de juiste oplossingen kiest voor jouw woning. Er zijn veel oplossingen mogelijk en er zijn veel aanbieders actief die deze oplossingen installeren. Maar hoe weet je nu welke aanbieder je moet kiezen en hoe weet je of deze aanbieder goede kwaliteit levert?

Hulp bij verduurzaming

Energiebespaarders is opgericht om woningeigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun woning.

We helpen je met het verkrijgen van inzicht in de mogelijke oplossingen voor jouw woning. Bijvoorbeeld zonnepanelen, isolerende maatregelen en/of een all-electric of hybride warmtepomp. We geven je ook een inschatting van de terugverdientijden en besparingen.

Op deze manier stellen we je in staat om de beste keuzes te maken. Zit er een oplossing bij die bij jouw wensen en budget past en ga je ervoor? Dan koppelen wij je aan één of meerdere van onze installatiepartners uit het netwerk dat wij door de jaren heen hebben opgebouwd. We monitoren de kwaliteit van het werk van onze partners nauwkeurig. Zo weet je zeker dat jouw huis in goede handen is.

Oplossingen die we meenemen

We geven advies over zonnepanelen, isolatie, verwarmingssystemen (cv-ketels, warmtepompen). Voor meer informatie over de producten klik hier.

Offertes op maat

We bieden nauwkeurige offertes aan per geadviseerde oplossing. Deze ontvang je in je persoonlijke online account. Je beslist zelf of en zoja welke installaties je wilt laten uitvoeren. Dit laat je ons eenvoudig weten door in te loggen.

Is het verstandig om nu mijn woning te verduurzamen?

Er speelt veel in de energiemarkt. De gas- en elektraprijzen stijgen en er is sprake van inflatie.

Nog steeds is het een heel goed idee om je woning te verduurzamen. Verwachting is dat de hoge energieprijzen voorlopig nog standhouden of zelfs verder stijgen. Je kan dus beter zo snel mogelijk beginnen. Hoe eerder jouw woning is verduurzaamd, hoe meer je gaat besparen. De terugverdientijd wordt zelfs korter door de hogere energieprijzen. Je hebt je investering dus sneller terugverdiend.

Verduurzamingsadvies van Energiebespaarders stelt jou in staat om de juiste keuzes te maken. Wij brengen de mogelijke energiebesparende maatregelen in kaart, benodigde investeringen en de terugverdientijd. Zo maak jij de beste keuzes voor jouw woning.

Welke energiebesparende maatregelen passen het beste bij mijn situatie?

Om een goede eerste indruk te krijgen van jouw huidige situatie en hoe jij je huis eventueel zou kunnen verduurzamen, hebben wij de Bespaarcheck ontwikkeld. Met deze gratis tool krijg je binnen ongeveer één minuut een goed idee van wat voor jouw situatie de beste keuze is.

De Bespaarcheck geeft je een indicatie van jouw bespaarmogelijkheden, een schatting van de investering, hoeveel energie je kunt besparen en hoeveel euro dit scheelt op je energierekening. Wil je uitgebreid advies en offertes op maat, bekijk dan onze diensten.

Ik heb een aanvraag gestart, wat kan ik nu verwachten?

Ons simpele proces verloopt als volgt:

  1. Je vult eerst online wat gegevens in over je wensen en je woning.

  2. Je ziet meteen wat jouw mogelijkheden zijn, inclusief terugverdientijden, besparingen en kosten.

  3. Heb je interesse? Dan kun je zelf een afspraak inplannen met één van onze adviseurs.

  4. Per verduurzamingsproduct zetten wij één of meerdere offertes met volledig inzicht in investering, besparingen en terugverdientijden voor je op een rij.  

  5. De offertes komen van installateurs uit ons netwerk die zijn geselecteerd op kwaliteit en betrouwbaarheid.

  6. Akkoord met één of meerdere offertes? Laat het ons weten via je persoonlijke account. Dan regelen wij de uitvoer.

Kan ik mijn aanvraag voor een advies annuleren?

Je kunt je aanvraag zelf annuleren in je account.

  1. Ga naar 'Mijn verduurzaming'

  2. Klik op de drie puntjes rechtsboven bij je advies.

  3. Klik 'Annuleren'

Op het annuleren van je aanvraag gelden onze algemene voorwaarden.