Verduurzamingsadvies

Lees alles wat je moet weten over ons advies. Hoe bereid je je voor op het bezoek van onze adviseur, welke stappen doorloop je in ons adviesproces en meer.

Wat houdt verduurzamingsadvies in?

Iedere woning is uniek, dus bij verduurzaming is het belangrijk dat je de juiste oplossingen kiest voor jouw woning. Er zijn veel oplossingen mogelijk en er zijn veel aanbieders actief die deze oplossingen installeren. Maar hoe weet je nu welke aanbieder je moet kiezen en hoe weet je of deze aanbieder goede kwaliteit levert?

Verduurzamingsadvies

Energiebespaarders is opgericht om woningeigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Nadat je advies hebt aangevraagd, plannen we een afspraak in voor een woningopname. Een van onze adviseurs komt vervolgens langs voor een uitgebreide woningopname. De adviseur gaat de kruipruimte in (als die er is), neemt een kijkje op je dak of kan zelfs binnen in de spouwmuur kijken met een kleine camera indien nodig. Je woning wordt dus zeer nauwkeurig onderzocht en alle mogelijkheden worden op een rijtje gezet.

Je krijgt na de opname inzicht in de kosten en terugverdientijden. Zodat jij de beste keuzes kunt maken. Het advies is onafhankelijk, wij zijn niet aan één productcategorie of installateur gebonden. Wij werken samen met een netwerk van gecertificeerde installateurs. Waarbij we de kwaliteit van hun werk nauw monitoren. Zo weet je zeker dat jouw huis in goede handen is.

Oplossingen die we meenemen

We geven advies over zonnepanelen, isolatie, verwarmingssystemen (cv-ketels, warmtepompen). Voor meer informatie over de producten klik hier.

Offertes op maat

Na het eerste advies dat direct aan je keukentafel wordt uitgebracht, ontvang je offertes op maat in je online account. Je beslist zelf of en zoja welke installaties je wilt laten uitvoeren.

Is het verstandig om nu mijn woning te verduurzamen?

Er speelt veel in de energiemarkt. De gas- en elektraprijzen stijgen en er is sprake van inflatie.

Nog steeds is het een heel goed idee om je woning te verduurzamen. Verwachting is dat de hoge energieprijzen voorlopig nog standhouden of zelfs verder stijgen. Je kan dus beter zo snel mogelijk beginnen. Hoe eerder jouw woning is verduurzaamd, hoe meer je gaat besparen. De terugverdientijd wordt zelfs korter door de hogere energieprijzen. Je hebt je investering dus sneller terugverdiend.

Verduurzamingsadvies van Energiebespaarders stelt jou in staat om de juiste keuzes te maken. Wij brengen de mogelijke energiebesparende maatregelen in kaart, benodigde investeringen en de terugverdientijd. Zo maak jij de beste keuzes voor jouw woning.

Welke energiebesparende maatregelen passen het beste bij mijn situatie?

Om een goede eerste indruk te krijgen van jouw huidige situatie en hoe jij je huis eventueel zou kunnen verduurzamen, hebben wij de Bespaarcheck ontwikkeld. Met deze gratis tool krijg je binnen ongeveer één minuut een goed idee van wat voor jouw situatie de beste keuze is.

De Bespaarcheck geeft je een indicatie van jouw bespaarmogelijkheden, een schatting van de investering, hoeveel energie je kunt besparen en hoeveel euro dit scheelt op je energierekening. Wil je uitgebreid advies en offertes op maat, bekijk dan onze diensten.

Ik heb advies aangevraagd, wat kan ik nu verwachten?

We proberen je zo snel mogelijk te bellen. Momenteel is er enorme vraag naar energiebesparende maatregelen en dus ook naar verduurzamingsadvies. Daardoor duurt dit in sommige gevallen iets langer. We bellen doorgaans binnen enkele werkdagen.

Door de toegenomen vraag zijn de agenda's van adviseurs in sommige regio's ook voller, waardoor het langer kan duren voordat de adviseur langs kan komen. In sommige gevallen kan dit enkele weken zijn.

In het eerste telefonische gesprek nemen we jouw wensen door. Welke energiebesparende oplossingen zou je graag willen? Daarnaast bekijken we alvast samen de eigenschappen van je woning. Is er bijvoorbeeld een spouwmuur aanwezig, is er een kruipruimte, wat is je verbruik. Zo kunnen we samen van tevoren alvast bepalen welke mogelijkheden er zijn. Vervolgens plannen we een huisbezoek in. Dat huisbezoek duurt ongeveer 1.5 uur.

Het huisbezoek wordt uitgevoerd, je ontvangt dan bij jou thuis aan de keukentafel direct advies. Vervolgens krijg je offertes op maat in onze online omgeving. Hier kun je inloggen en deze bekijken en eventueel akkoord geven.

Indien je akkoord geeft, zetten wij de opdracht(en) uit bij de installateur(s). Wanneer zij de producten voorradig hebben, plannen ze met jou een datum in voor de installatie. Ook dit kan langer duren, door de drukte in de markt. Voor zonnepanelen zijn de wachttijden opgelopen tot 4 - 9 maanden. Voor een warmtepomp is dit gemiddeld 9 - 18 maanden.

Na installatie bellen wij om te controleren of alles naar wens is uitgevoerd. Mocht je verdere hulp nodig hebben bij subsidie aanvragen, dan helpen we je graag.

Is het mogelijk om een appartement of VVE te verduurzamen via jullie?

Individuele appartementen en woningen in VVE's kunnen we helaas op dit moment niet helpen verduurzamen.

Waar vind ik jullie algemene voorwaarden?

Onze algemene voorwaarden vind je via de onderstaande link.

https://energiebespaarders.nl/voorwaarden