Onze onafhankelijkheid

Is Energiebespaarders onafhankelijk?

Ja, omdat:

  • Wij geen voorkeur hebben voor een bepaald merk of serie. Wij raden dus nooit enkel één producttype of één installateur aan.

  • Via onze partner-installateurs bieden wij een breed assortiment aan. Wij adviseren welk soort product het best past in iedere situatie. Daarna kijken we pas welke installateur dan goed zou passen bij de opdracht. Meestal krijg je meerdere offertes. Je kiest vervolgens zelf de prijsklasse of aan welk merk je de voorkeur geeft.

  • Er zijn geen afspraken of banden met fabrikanten van producten.

  • Voor ons is het allerbelangrijkst dat klanten tevreden zijn en tevreden blijven! Dat kan alleen als de juiste producten worden gebruikt.

Waarom is die onafhankelijkheid nou zo speciaal? Dat kun je toch ook krijgen bij een installateur? Nee, niet echt. Een installateur is vaak goed in één ding (bijvoorbeeld zonnepanelen óf isoleren) en heeft een beperkt assortiment. Hierdoor zal zijn advies vaak gekleurd zijn en kan hij producten adviseren die misschien in jouw huis niet het beste zijn. Een aanbieder van zonnepanelen zal bijvoorbeeld bij jou zonnepanelen aanbevelen, terwijl dit geen goede oplossing is voor jouw woning (bijvoorbeeld door schaduw van omringende bomen of slechte ligging). Wij zullen daar altijd eerlijk over zijn en enkel oplossingen adviseren die goed bij jouw woning en wensen passen. In zo'n geval zullen we dus eerlijk zijn en bijvoorbeeld afraden om zonnepanelen te nemen.

Daarom kan Energiebespaarders onafhankelijk werken.