"Het rendement op je spaargeld is nihil tegenwoordig. Daarom is het voor ons erg voordelig om via Florius en Energiebespaarders ons geld te investeren in onze eigen woning."

Familie Lans uit Hoogvliet,
Energiebespaarders sinds oktober 2018
Bespaart energie met
  • Zonnepanelen
    LG 320WP Full black met SolarEdge omvormer
"We wilden in de eerste plaats iets doen aan de steeds oplopende elektriciteitsrekening voor onze woning. We vinden het echter wel heel fijn dat het klimaat hier ook mee wint."

Wij zijn de familie Lans. We wonen in Hoogvliet, Rotterdam. We wonen hier met z’n tweeën en zijn ook allebei al gepensioneerd. Vandaag worden er op ons dak zonnepanelen geplaatst van het merk LG. We zijn bij Energiebespaarders gekomen omdat we een bijdrage willen leveren aan het milieuvraagstuk en om een stuk energie voor onszelf te besparen. Daarom hebben we er voor gekozen om zonnepanelen te laten installeren. Dit gaat een besparing van ruim 65% van onze totale elektriciteitsrekening realiseren.

We zijn bij Energiebespaarders terecht gekomen via een advertentie van Florius, onze hypotheekverstrekker. Florius raadde ons aan om bij Energiebespaarders onze woning te verduurzamen omdat ze een partnership hebben. We wilden sowieso al verduurzamen, zowel voor het milieu als voor onszelf. Op deze manier kunnen we ons spaargeld slim investeren. Zodra de investering in zonnepanelen zich heeft terugverdiend gaan we hier namelijk meer op verdienen dan wanneer het geld op de spaarrekening zou blijven staan. Momenteel worden de zonnepanelen geplaatst. Ze zijn vanochtend vroeg al begonnen met het bouwen van de steiger. Nu worden de rails geplaatst om de zonnepanelen aan te bevestigen.

Via Florius hebben we eenvoudig en snel inzicht gekregen in hoe we onze woning kunnen verduurzamen. Daarna hebben we bij Energiebespaarders een Energiepaspoort aangevraagd. Hierbij kregen we een huisbezoek van een adviseur van Energiebespaarders, Tim Nijboer. Hij heeft vervolgens het Energiepaspoort gemaakt en met ons doorgenomen. Dit was een zeer mooi rapportage. Naar aanleiding van het Energiepaspoort hebben we akkoord gegeven op een offerte voor zonnepanelen op ons dak. Het rendement op je spaargeld is nihil tegenwoordig. Daarom is het voor ons erg voordelig om via Florius en Energiebespaarders ons geld te investeren in onze eigen woning. Hier halen we een rendement van bijna 6% mee ten opzichte van nog geen 1% op de spaarrekening. Energiebespaarders geeft ons tevens de mogelijkheid om het Energielabel van onze woning op te schroeven met de installatie van zonnepanelen. Ons Energielabel wordt kosteloos geregistreerd waardoor wij automatisch een nieuw, definitief Energielabel krijgen.

Door de investering besparen we een hoop op onze elektriciteitsrekening en kunnen we een positieve bijdrage leveren aan het milieu. We wilde in de eerste plaats iets doen aan de steeds oplopende elektriciteitsrekening voor onze woning. We vinden het echter wel heel fijn dat het klimaat hier ook mee wint. Het is belangrijk dat mensen zich realiseren dat de mogelijkheden voor het verduurzamen van je woning er zijn en dat het daadwerkelijk bijdraagt aan een lagere energierekening en een beter milieu. Al zou je maar voor een gedeelte investeren in je eigen woning krijg je er een positief rendement voor terug, voor het milieu en voor je eigen CO2-uitstoot. Ook in je dagelijks leven kun je, door kleine dingen te doen, een positieve impact maken op het klimaat. Wij laten steeds vaker de auto staan, gebruiken veel de fiets en het ov en hebben onze houtkachel weggedaan. Daarnaast denken we erover na om elektrisch te gaan rijden in de toekomst. Mensen kunnen volgens ons het beste een bijdrage leveren aan een beter klimaat door te investeren in hun woning. Dit levert zowel voor jezelf als voor het klimaat het meeste op.

Lees meer verhalen van trotse Energiebespaarders