"Eén centraal aanspreekpunt, heldere uitleg over de aangeboden oplossingen en diepgaande technische kennis."

Familie Soetekouw uit Zuidoostbeemster,
Energiebespaarders sinds september 2016
Bespaart energie met
 • Zonnepanelen
  Astronergy Nova II Black 275
 • Spouwmuurisolatie
  Knauf Supafil
 • Vloerisolatie
  Neopixel premium HR++ bodemparels
 • Een zuinige CV-ketel
  Nefit Proline NxT
"Je kunt denken dat je door het zelf te doen misschien goedkoper uit bent. Maar inmiddels ben ik er wel achter dat dat niet zo is."

Ik ben freelance bedrijfsjurist en Willemijn is marketing en PR professional. We hebben recentelijk een jaren '30 woning gekocht in Noord-Holland. Er wordt momenteel nog volop geklust, daarom zijn we nog niet verhuisd. Wij vonden vonden dit een geschikt moment om over verduurzaming na te denken omdat je bij de overgang naar een nieuwe woning vaak een nieuwe hypotheek afsluit. We hebben gebruik gemaakt van de extra leencapaciteit toen we de hypotheek afsloten om te investeren in energiebesparende maatregelen. Dat is handig, want daardoor hoef je het bedrag niet helemaal zelf op te hoesten.

Naast dat het financieel erg aantrekkelijk is hebben wij er ook voor gekozen om ons huis energiezuinig te maken omdat wij in een jaren ‘30 woning gaan wonen en er om ons heen veel nieuwe woonwijken worden gebouwd. Als wij over een jaar of acht of tien besluiten te verhuizen dan is ons huis tenminste goed te verkopen omdat het een goed energielabel heeft. Dat speelde ook mee in onze beslissing.

We hebben gekozen voor Energiebespaarders in plaats van een reguliere installateur, omdat een reguliere installateur vaak maar een deel van de oplossingen in één keer aanbiedt. En dan heb je bijvoorbeeld voor de isolatie weer een andere partij nodig. Bovendien gaven Energiebespaarders blijk van expertise op elk onderdeel. En alles bij elkaar kun je denken dat je misschien door het zelf te doen, goedkoper uit bent. Maar inmiddels ben ik er wel achter dat dat niet zo is.

Ik had niet gedacht dat we alle werkzaamheden op één dag af zouden krijgen. Maar het is gelukt! Vanmorgen vroeg stond de eerste wagen voor de deur, de mensen van de spouwmuurisolatie. Die zijn begonnen met gaten boren om de muren te vullen met extra glaswolvezel. Daarna kwamen de jongens van de zonnepanelen binnen. En daarna meldden de monteurs van de CV-ketel zich. Die gingen voortvarend aan de slag. Binnen een paar uur hadden we een CV-ketel. En toen uiteindelijk nog de jongens van de vloerisolatie. Eerlijk gezegd had ik er weinig vertrouwen in dat het écht allemaal af zou zijn op één dag. Maar hier zitten we, het is klaar. Iedereen is weg en het werkt.

Wij willen graag meer energie opwekken dan we in principe nodig hebben, om terug te leveren aan het net. Omdat we denken dat we op die manier een goede bijdrage leveren aan het milieu zodat een ander onze teveel opgewekte groene energie weer kan gebruiken. Van tevoren kun je met de online tool van Energiebespaarders goed berekenen wat ongeveer de terugverdientijd is. Ik zie het zo dat je daarmee eigenlijk je energierekening vooruit betaalt en vervolgens er op gaat verdienen.

Lees meer verhalen van trotse Energiebespaarders