"De kosten voor een professional vielen erg mee, en op deze manier ben je natuurlijk verzekerd van kwaliteit."

Suzanne & Jaco uit Alkmaar,
Energiebespaarders sinds augustus 2019
Bespaart energie met
  • Spouwmuurisolatie
    HR++ parels
  • Vloerisolatie
    Polyurethaanschuim
"Toen we het huis voor het eerst bezichtigden, was het er best wel koud en onbehaaglijk. Isolatie bleek voor ons dé manier om daar verandering in te brengen."

We woonden 18 jaar lang in Zuidwest-Friesland, maar hadden vorig jaar genoeg van de stilte op het platteland. Het was tijd om naar een stad te verhuizen. We kozen al snel voor Alkmaar. Een fijne stad, dichtbij de zee. Dat zagen we wel zitten. Ons oog viel al snel op een hoekwoning uit 1935, net buiten het centrum. Omdat het huis zo oud is, is het hier erg sfeervol. Daar waren we echt naar op zoek. Eén nadeeltje: het huis was bijzonder slecht geïsoleerd en had dan ook energielabel G.

Aangezien we toch al aan het verbouwen waren, was dit hét moment voor een opknapbeurt op het gebied van duurzaamheid. We waren bijvoorbeeld al met de benedenvloer (die kreeg vloerverwarming), dus isolatie konden we ook meteen meepakken. Toen we het huis voor het eerst bezichtigden, was het er best wel koud en onbehaaglijk. Het lage energielabel vertelt je daarnaast genoeg over de maandelijkse energielasten. Isolatie bleek voor ons dé manier om daar verandering in te brengen.

We hebben een hypotheek via Triodos en kwamen zo bij Energiebespaarders terecht. Energiebespaarders maakten een scan van de woning. Vloer- en spouwmuurisolatie kwamen als allerbeste verduurzamingsopties uit de bus; het dak was door de vorige bewoner namelijk al goed geïsoleerd. We kregen een offerte aangeboden en zijn daar meteen op ingegaan. We hebben nog even overwogen om het zelf te doen, maar de kosten voor een professional vielen erg mee. We zouden daarnaast weinig last hebben van de werkzaamheden en op deze manier ben je natuurlijk verzekerd van kwaliteit.

Ons jaren ‘30 huis is nu ruim een half jaar geïsoleerd en we zijn hartstikke tevreden met het resultaat. Het vergt een lage investering, je hebt weinig last van de werkzaamheden (de vloer was binnen 2,5 uur geïsoleerd) en je hebt er vervolgens veel profijt van.

Lees meer verhalen van trotse Energiebespaarders