"Het is een groep leuke jonge mensen en ze hebben een enorme drive. Ze zijn deskundig en geven adviezen die hout snijden."

Familie Van den Broek uit Haarlem,
Energiebespaarders sinds augustus 2016
Bespaart energie met
  • Spouwmuurisolatie
    Neopixel HR++ parels
"Spouwmuurisolatie was financieel erg gunstig en bracht daarnaast extra comfort. Dat gaf voor ons de doorslag."

Ik werk bij een meubelrestaurateur in Haarlem. Het is een ambacht dat nog maar weinig mensen beheersen, maar het is ontzettend leuk om te zien dat er steeds meer mensen zijn die opnieuw interesse tonen voor het vak! Wat ik wel geestig vind is dat duurzaamheid bij houtbewerking ook een rol speelt. Dit komt bijvoorbeeld naar voren bij gitaarbouwers. Bij het maken van de gitaar gebruikt men rozenhout dat zeer kostbaar is. Met zo'n mooi natuurproduct springt men heel duurzaam om. Als je iets restaureert, dan vraag je ook eerst 'Wat is het?', 'Wat gaan we ermee doen? en 'Hoe behoud je de authenticiteit?' Dat is ook iets dat ik zie terugkomen als ik naar jullie werkwijze kijk waar jullie bestaande huizen verduurzamen en daarbij de originele uitstraling zoveel mogelijk proberen te behouden.

We kwamen met De Energiebespaarders in aanraking op een bijeenkomst in samenwerking met de Gemeente Haarlem. Daar hielden Mark en Jeffry een presentatie over duurzaam wonen. Toen is Marjolein in gesprek geraakt over het zonnecollectief in Haarlem waar zij mede-initiatiefnemer van is en ik had wat vragen over spouwmuurisolatie.

De jongens van De Energiebespaarders waren erg toegankelijk, dat is prettig in de omgang. Daardoor hebben we besloten om een digitaal energierapport aan te vragen. We hebben toen best wel wat discussie gehad over het energierapport, maar mede door die discussie kozen wij ervoor om met De Energiebespaarders in zee te gaan.

Lees meer verhalen van trotse Energiebespaarders