"Ik vind het erg leuk dat ik op die manier mijn ouders heb geïnspireerd om ook duurzamer te gaan leven!"

Thomas van Veldhoven uit Spijkenisse,
Energiebespaarders sinds oktober 2018
Bespaart energie met
  • Zonnepanelen
    LG 320WP Fullblack met SolarEdge omvormer
  • Vloerisolatie
    BASF polyurethaan
"Het is zelfs zo gunstig dat ik ga verdienen op mijn lening omdat de maandelijkse besparing groter is dan het maandelijkse aflossingsbedrag."

Ik ben Thomas Van Veldhoven en ik woon samen met mijn vriendin Marjolein in Spijkenisse. Vandaag wordt onze vloer geïsoleerd. We wonen hier nu twee jaar en het eerste wat ons opviel was dat de vloer toch behoorlijk koud is. Vooral Marjolein is er erg blij mee dat de vloer eindelijk een stukje warmer gaat worden. Daarnaast zijn we natuurlijk enorm blij met met de financiële voordelen van de zonnepanelen die binnenkort geplaatst gaan worden.

Er komen 8 panelen het schuine dak aan de achterkant en 4 panelen bovenop het platte dak. De panelen gaan jaarlijks tussen de 3500 en 4000 kWh opleveren. Samen met de vloerisolatie die wordt geïnstalleerd hopen we een lekker energiezuinig huis te krijgen. Met de vloerisolatie wist ik niet helemaal wat ik moest verwachten. De installateurs bleken uiteindelijk hele vriendelijke mensen die het hele proces helder en duidelijk hebben uitgelegd en blijk gaven van de juiste technische kennis. De planning was ook goed geregeld. Ik wist hoe laat ze zouden komen en het is nu allemaal duidelijk wat ze nu gaan doen.

Wij hebben op dit moment de financiële middelen niet om de verduurzaming zelf te bekostigen. We hebben gezocht hoe we dat het beste konden regelen. Er waren meerdere opties: via de hypotheek lenen, via m'n ouders of bij een andere geldverstrekker. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij de energiebespaarlening van het SVN. Dat gaat gewoon via de regering. De SVN is voor veel mensen handig omdat je niet direct een groot spaarpotje nodig hebt om te kunnen verduurzamen. Daarnaast kun je de lening ook boetevrij aflossen, dus als we een keer wat extra over hebben kunnen we dat doen. Het is zelfs zo gunstig dat ik ga verdienen op mijn lening omdat de maandelijkse besparing groter is dan het maandelijkse aflossingsbedrag. Tim Nijboer van Energiebespaarders heeft mij hiermee op weg geholpen door de juiste formulieren aan te leveren en te ondertekenen.

Mijn vader is dit jaar 60 geworden. Hij werkt nu nog maar drie dagen en mijn moeder werkte altijd al vanuit huis. Omdat ze veel thuis zijn hebben ze ook een vrij hoge energierekening. Er valt daarom nog zeker wat te winnen met het verduurzamen van hun woning. Nu ze hebben gezien hoe het bij mij er aan toe ging werden ze daar erg enthousiast over. Zo enthousiast zelfs, dat ze ook contact opgenomen hebben met Energiebespaarders om ook hun huis te verduurzamen. Ik vind het erg leuk dat ik op die manier mijn ouders heb geïnspireerd om ook duurzamer te gaan leven! Naar mijn mening moeten alle generaties verduurzamen om de wereld beter te maken. De oudere generatie zit vaak ook in wat oudere woningen. Die kunnen dus veel winst pakken. Na vandaag zullen ook de buren wel geïnteresseerd zijn in wat hier allemaal gedaan is. Ze hebben net ook de grote wagens voor de deur zien staan en de installateurs aan het werk gezien. We hebben al met ze gesproken. Ze hebben hetzelfde probleem met een koude vloer. Ze zullen het isoleren van de vloer dan ook interessant vinden, zeker nu ik kan laten zien hoe het eruit ziet en wat er allemaal bij komt kijken.

Qua informatievoorziening ben ik van mening dat er nog veel gewonnen kan worden. Ik heb voor deze verduurzaming veel zelf moeten uitzoeken, wat mij ook een hoop tijd gekost heeft. Ik heb veel moeite moeten doen om alles een beetje duidelijk te krijgen voor mezelf. Je kan op heel veel verschillende plekken informatie vinden over verduurzaming. Daarnaast zijn er een hoop partijen die advies geven en een hoop partijen die het installatiewerk kunnen uitvoeren. Het zou mooi zijn als dat gewoon een duidelijk verhaal is. Nu begint dat via Energiebespaarders eindelijk een beetje te komen.

Lees meer verhalen van trotse Energiebespaarders