energieadviseur

Energieadviseur | Wat doet een energieadviseur?


Energieadviseur: lees alles wat je moet weten

Er zijn de afgelopen jaren enorm veel partijen en ondernemers ingesprongen op de verduurzamingsmarkt. Steeds meer mensen willen hun woning verduurzamen. Maar niet al die partijen leveren even goed werk.

En wat als zo'n partij failliet gaat? Lees hier waar je op moet letten en waarom het verstandig is om een onafhankelijke energieadviseur in de arm te nemen.


Wat is een energieadviseur en zijn er verschillende typen adviseur?

In het kort zijn dit de werkzaamheden van een energieadviseur:

  • Een energieadviseur brengt de eigenschappen van je woning, jouw wensen en bijvoorbeeld je energieverbruik in kaart

  • Op basis daarvan bekijkt hij of zij of er mogelijkheden zijn om energie te besparen

  • Hij kan adviseren over allerlei maatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen, warmtepompen en cv-ketels (energiecoaches van de gemeente geven vaak ook advies over kleinere maatregelen zoals het plaatsen van glasfolie, tochtstrips of radiatorventilatoren)


De verschillende typen energieadviseur

  1. Onafhankelijke energieadviseur: een adviseur die werkt bij een partij die over allerlei verschillende maatregelen adviseert, en niet gebonden is aan één produ type of merk. Voordeel is dat zij nooit zullen adviseren om iets te nemen wat eigenlijk niet rendabel is. Als je iemand langs laat komen die enkel zonnepanelen verkoopt, kan het zo zijn dat ze jou deze proberen aan te smeren ook al is het eigenlijk niet rendabel.

  2. Energiecoach: vanuit veel gemeentes zijn initiatieven opgezet waarbij je gratis advies kan krijgen van energiecoaches. Zij hebben het vaak over kleinere maatregelen maar kunnen ook helpen met de mogelijkheden voor grotere maatregelen zoals zonnepanelen. Maar als je dit echt goed wil laten doorrekenen kun je beter naar een echte energieadviseur gaan die hiervoor zijn opgeleid.

  3. EPA-adviseur: een EPA-adviseur stelt vast welk energielabel jouw woning heeft en kan vaak ook helpen om te onderzoeken hoe je jouw energielabel kunt verbeteren. Dat is bijvoorbeeld handig als je naar energielabel A wil om bijvoorbeeld rentekorting te krijgen op je hypotheek.

Onafhankelijk energieadviseur

Energieadviseurs van Energiebespaarders helpen graag

Wij hebben inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als verduurzamingsspecialist. Onze onafhankelijke energieadviseur die bij jou in de regio werkt, komt graag langs om je woning volledig te analyseren.

Daarna geven we je maatadvies, inclusief offertes. Zorgeloos verduurzamen van A tot Z, dat doe je samen met de energieadviseur van Energiebespaarders!

Energieadviseur nodig?

Start een aanvraag, bekijk je mogelijkheden, en plan direct een afspraak in met onze energieadviseur die bij jou in de regio actief is.

Bespaar tot
2900
mnd