gasloos huis verwarmen zonder gas

Huis verwarmen zonder gas? | Gasloos verwarmen

Huis verwarmen zonder gas?

Wil jij ook graag je huis verwarmen zonder gas? Allereerst is het goed om te begrijpen dat als je minder gas wil verbruiken of zelfs gasloos wilt verwarmen, het verstandig is om eerst te kijken naar de schil van je woning. Dat wil zeggen: hoe goed is je woning geïsoleerd?

Stap 1 is om isolatie te verbeteren. Denk hierbij aan:

 1. Vloer-of bodemisolatie

 2. Isolatieglas (vooral belangrijk als je nu nog enkel glas hebt)

 3. Spouwmuurisolatie

 4. Dakisolatie


Tips om gas te besparen en je huis te verwarmen zonder gas of met minder gas

Liever beginnen met wat goedkope oplossingen die je direct kunt toepassen om je huis gasloos te maken? Lees onze tips:

 • Tochtstrips plaatsen om warmteverlies tegen te gaan

 • Infraroodpanelen plaatsen om lokaal mee te verwarmen, bijvoorbeeld op je werkplek

 • Zet je thermostaat laag in de nacht

 • Verlaag de temperatuur van je verwarmingssysteem - hierdoor wordt her verbruik zuiniger

 • Plaats radiatorfolie

Lees hier meer bespaartips.

Als je het goed aanpakt, kun je zelfs je energielabel verbeteren. Zo bespaar je met een gasloze verwarming niet alleen veel geld en energie maar verhoog je ook je woningwaarde.

Gasloos verwarmen?
Verbeter je energielabel door gasloze verwarming in je woning en bespaar veel geld en energie. Je woning wordt bovendien meer waard!

Gasloze verwarming: manieren om je huis te verwarmen zonder gas en zo je huis gasloos te maken

Er zijn verschillende oplossingen waarmee je je huis (gedeeltelijk) kunt verwarmen zonder gas.

 1. Infraroodpanelen: deze wekken wel alleen plaatselijk warmte op. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn op een thuiswerkplek. Deze zijn zelfs verkrijgbaar in de vorm van een schilderij, waardoor dit er mooi uitziet. Ook is dit een relatief goedkope manier van verwarmen. Je kan echter niet gasloos verwarmen door simpelweg over te stappen op infraroodpanelen, want je kan hier niet je gehele woning mee verwarmen.

 2. Warmtenet: vanuit de gemeente kan je woning soms worden aangesloten op warmtenet (ook wel stadsverwarming genoemd). Feitelijk is dat een soort grote cv-installatie waarmee woningen kunnen worden opgewarmd met bijvoorbeeld restwarmte vanuit fabrieken. Je kan dus volledig van het gas af en zo gasloos wonen als je wordt aangesloten op een warmtenet.

 3. Hybride of volledig elektrische warmtepomp: de hybride warmtepomp wordt op je cv-ketel waardoor je je gasverbruik drastisch kan verlagen. Maar je kan pas volledig je huis gasloos verwarmen met een volledig elektrische warmtepomp. Dit zijn wel investeringen die meer kosten, maar op termijn verdien je dit terug.

 4. Elektrische kachel: elektrische kachels kunnen dienen als gasloze verwarming. Ze kunnen wel alleen plaatselijk verwarmen en hebben meestal niet genoeg vermogen om een ruimte echt goed te verwarmen.

 5. Airco: sommige airco's kunnen ook verwarmen. Een airco is eigenlijk ook een soort warmtepomp maar deze werkt wel op een net iets andere manier.


De meeste vormen van gasloze verwarming die hierboven zijn genoemd zorgen wel voor een toename in je elektriciteitsverbruik. Het aanschaffen van zonnepanelen maakt jouw woning toekomstbestendig, want we moeten langzaam van het gas af.

Met zonnepanelen zorg je ervoor dat je de toename in elektriciteitsverbruik kunt opvangen.

Wil jij ook je huis verwarmen zonder gas, maar heb je daar hulp bij nodig?


Zonnepanelen belangrijk bij het verwarmen van je woning zonder gas

Als je over wil stappen op gasloze verwarming, is het belangrijk om je te beseffen dat je elektriciteitsverbruik behoorlijk zal toenemen. Als je namelijk overstapt op een hybride of volledig elektrische warmtepomp, heeft dat gevolgen voor je stroomverbruik.

Met zonnepanelen wek je je eigen energie op en zo kun je het extra stroomverbruik compenseren.

Lees hier hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt in combinatie met een (hybride) warmtepomp om je huis te verwarmen zonder gas.

Gasloos verwarmen

Wil jij je woning zonder gas verwarmen of in elk geval minder gas verbruiken? Wij helpen graag, van inzicht in jouw mogelijke duurzame oplossingen tot installatie daarvan.

Zo helpt Energiebespaarders je aan een gasloze woning | advies woning zonder gas verwarmen

Het is niet eenvoudig om je woning volledig van het gas af te krijgen. Maar wij kunnen je goed helpen om gasloos te verwarmen. Zo helpen wij jou:

 1. We analyseren je woning en waar de verbeterpunten liggen om je huis gasloos te maken, zodat je een stap kunt maken richting het verwarmen van je huis zonder gas.

 2. We brengen een advies uit. Dat doet één van onze energie-adviseurs. Onze adviseurs hebben ruime ervaring en al meer dan 8.000 klanten geholpen.

 3. Je krijgt offertes op maat, van speciaal door ons geselecteerde gecertificeerde installatiepartners. Je hoeft je zelf dus niet te verdiepen in ingewikkelde technieken en het zoeken van betrouwbare partijen.

 4. Wij regelen alles tot en met de uitvoer.

 5. Ook hulp bij subsidie of aanvraag van een energielabel regel je eenvoudig via onze partners.

En het mooiste: op alle uitgevoerde installaties krijg je uitgebreide garantie. Zo realiseer jij eenvoudig en zorgeloos een gasloos verwarmde woning.

Veelgestelde vragen over gasloos wonen

Welke warmtepompen zijn er?
Wat is een warmtepomp?
Hoe werkt een hybride warmtepomp?
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Waar moet je op letten bij de keuze voor een warmtepomp?