isde subsidie 2024

Hoeveel ISDE subsidie is er in 2024?


Wat is ISDE subsidie? 2024

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is dé manier waarop de overheid jou aanmoedigt om je woning te verduurzamen. In 2024 is deze subsidie net als in 2023 ook weer beschikbaar.

Het is een subsidiepot waar woningeigenaren gebruik van kunnen maken om energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp of isolatie mee te financieren.

De overheid wil waarschijnlijk in ieder geval nog tot 2026 ISDE subsidie aanbieden aan woningeigenaren voor maatregelen zoals isolatie of een warmtepomp.

Waarom gebruikmaken van ISDE subsidie in 2024?

De overheid zet serieus in op duurzaamheid, en dat is fantastisch nieuws voor jou als woningeigenaar. Met ISDE in 2024 kun je niet alleen een steentje bijdragen aan een groenere wereld, maar ook flink besparen op je portemonnee. Klinkt goed, toch?


Hoeveel ISDE subsidie is er nog beschikbaar in 2024?

In 2023 was er 560 miljoen euro beschikbaar voor particuliere woningeigenaren. Jaarlijks komt er extra budget beschikbaar.

ISDE subsidie in 2024

In 2024 is er in totaal zeer waarschijnlijk rond de 600 miljoen euro beschikbaar, maar dit is nog niet bevestigd.

ISDE subsidie 2024

Wat verandert er in 2024 voor de ISDE subsidie?

De ISDE is gewijzigd op sommige punten. Lees hier wat er in 2024 verandert.

ISDE voor monumentale woningen

De regeling wordt onder andere toegankelijker voor woningbezitters van monumentale huizen.

Gebruik biobased en natuurvriendelijke materialen

Het gebruik van biobased en milieuvriendelijke isolatiematerialen wordt ook gestimulieerd. Hier komt extra subsidie voor beschikbaar gesteld. Deze materialen zijn vaak duurder. Je krijgt voor deze materialen een hogere vergoeding per vierkante meter.

Subsidie warmtepompen 2024

  • Een warmtepomp moet minimaal energielabel A++ hebben. Alleen dan ontvang je ISDE subsidie. De meeste warmtepompen voldoen wel aan dit label.

  • Vanaf energielabel A+++ krijg je nog eens €225 extra subsidie voor een warmtepomp.

Subsidie zonneboilers met collectoren in 2024: verlaagd

Voor zonneboilers van een apertuuroppervlakte van 5 tot en met 10 vierkante meter wordt de subsidie verlaagd van 1,02 naar 0,55 euro per kilowattuur jaarlijkse zonne-energiebijdrage en voor zonneboilers van een apertuuroppervlakte boven de 10 vierkante meter wordt de subsidie verlaagd van 0,45 naar 0,28 euro per kilowattuur jaarlijkse zonne-energiebijdrage.

ISDE subsidie 2024: Elektrisch koken

Ook voor de overstap naar elektrisch koken is subsidie beschikbaar. Dit helpt woningeigenaren om volledig van het gas af te gaan.

Hulp nodig?

Heb jij plannen om je woning in 2024 flink aan te pakken en te verduurzamen? Wij helpen je van inzicht tot en met installatie, maar ook daarna, met het aanvragen van subsidie.